Ivan Buchinger: Od manažérov, ktorí ma vedia dostať do UFC, som dostal veľa ponúk (rozhovor)

Oliver Gajdoš|8. jún 2016 o 02:00

Momentálne najväčšia hviezda slovenského MMA hovorí o svojom poslednom vystúpení, príprave na zápas, ale aj o plánoch do budúcnosti.

V súčasnosti 30-ročný borec Ivan Buchinger ťahá šnúru 10 vyhratých zápasov v rade.  Jeho posledná prehra bola s hviezdou UFC Conorom McGregorom v roku 2012 a môžeme ho s kľudom označiť za najväčšiu hviezdu slovenského MMA. V sobotu 4. júna mal v Azerbajdžane zápas a tak sme sa rozhodli Ivana trochu vyspovedať.

Ahoj Ivan, v poslednom zápase si si pripísal už 10. výhru v poradí, ako prebiehal zápas z Tvojho pohľadu?

Ahoj, tak vyhral som tak, ako to ma robiť šampión. Video je už dostupné. Nemal som bohužiaľ obhajobu, ale superfight, lebo pôvodný súper sa zranil. Pripravoval som sa na iný zápas, ale šampión berie všetko a súperov si nevyberá. Môj tréner a manažér mi dali rozkaz, aby som im ukázal, čo robí v ringu šampión, takže som vyhral v prvom kole s pákou tzv. north-south choke. Súper sa musel vzdať, lebo sa dusil. Chytil som ho v poslednej minúte prvého kola. Predtým sme sa len tak ´ťukali´ sem a tam, padlo zopár kopov, ale aj v tom som dominoval.

Ako si sa na tento zápas pripravoval ?

Na tento zápas som sa veľmi pripravoval, lebo pôvodne sa mal súboj uskutočniť už v marci, tak som od januára trénoval v MMA Spirite vo Frankfurte. Potom ho odložili na apríl, mal som už aj diétu a pripravoval sa na váhu, ale opäť ho odložili na máj a nakoniec sa aj z mája presunul na jún. Ja som sa pripravoval na pôvodného súpera Magomeda Idrisova, ktorý porazil aj môjho tímového kolegu Maxa Cogu. Pripravoval som sa na takého kontra súpera, že ja musím isť dopredu a neustále ho tlačiť. Bohužiaľ súper ochorel a nemohol zobrať ten zápas, tak som dostal náhradu v podobe Mikhaila Korobkova.

Sprevádzali Ťa aj zranenia ?

Chvalabohu som nemal zranenia, ale od posledného zápasu, čo som mal s Mansourom Barnaouim, ma bolí rameno, dostával som tam aj injekcie, ale nezastavilo ma to v príprave. Rameno cítim stále, ale dá sa s tým trénovať, nie je to také hrozné. 

Zápas s Magomedom Idrisovom sa v budúcnosti uskutoční?

Určite to plánujeme, lebo on je tam najlepší. Myslím si, že sa to určite uskutoční, aj keď neviem kedy, lebo M-1 sa k tomu zatiaľ nevyjadrila.

Momentálne si doma na Slovensku?

Áno, hneď po zápase som letel domov.

Budeš teraz trénovať v OFA?

Pár krát tam určite pôjdem, ale nemám toľko času na cestovanie tam a späť. Chcem si aj trochu oddýchnuť. 

Aké máš plány na najbližšie obdobie?

V júni budem mať také ľahšie tréningy, nebudem trénovať tak brutálne. V júli plánujem isť naspäť do Frankfurtu, lebo Daniel Weichel bude mať zápas v Bellatore a musím mu pomôcť v príprave.

Sledoval si aj kolegov na Full Fight 2 v Banskej Bystrici?

Áno sledoval, nepozeral som to na živo, ale videl som tie KO.

Veríme, že ich to iba posilní a posunie vpred. Miro Štrbák mal ten zápas dobre rozbehnutý.

Určite áno, bohužiaľ sa to v MMA stáva. Niekto tomu neverí, ale stáva sa to. Hoci nemáš takého brutálneho súpera, musíš stále dávať pozor, lebo v MMA sa môže stať všetko.

V Rusku Ťa prezývajú aj ´ruský zabijak´, lebo likviduješ jedného súpera za druhým. Plánuješ v M-1 ostať, alebo by si chcel prestúpiť do nejakej ešte väčšej organizácie?

Vieš čo? Neplánujem prestupovať, cítim sa tam veľmi dobre, mám tam brutálne dobre podmienky. Všetko tam mám vybavené, páči sa mi tu. Som tam teraz kráľ (smiech) a neplánujem nič iné. Aj som teraz podpísal novú zmluvu, tak neplánujem prestup do UFC ani nič také.

Ty si prvý Slovák, ktorý mal ponuku od UFC však?

Asi áno, neviem presne či som prvý, ale dostal som veľa ponúk, nie priamo od UFC, ale od manažérov, ktorí manažujú fighterov z UFC. Napísali mi, že ma tam vedia dostať.

Ivan ďakujeme Ti veľmi pekne za Tvoj čas, prajeme Ti ešte veľa úspechov a veríme, že aj naďalej budeš robiť takéto dobré meno slovenskému MMA. Nech Ťa zranenia obchádzajú a svoju víťaznú šnúru ešte natiahneš.

Ja by som chcel poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí ma podporujú a píšu mi, veľmi si to vážim. Ďalej sparing-partnerom Markovi Majstrovičovi a Tomimu Kidovi, taktiež samozrejme sponzorom onlinestavba.sk, Booster Fight Gear a K.N. stav.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ivan Buchinger: Od manažérov, ktorí ma vedia dostať do UFC, som dostal veľa ponúk (rozhovor)