Iuventa sa cenným víťazstvom dobre naladila na náročné domáce súboje

Peter Dávid je s Iuventou stále stopercentný, počas tohto týždňa budú jeho zverenky v akcii až trikrát.
Peter Dávid je s Iuventou stále stopercentný, počas tohto týždňa budú jeho zverenky v akcii až trikrát. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|9. sep 2019 o 15:04

Už cez víkend zabojuje v Pohári EHF, predtým však privíta Porubu.

MICHALOVCE. Hádzanárske majsterky z Michaloviec zvládli prvú vážnejšiu prekážku v tejto sezóne.

V sobotňajšom stretnutí na palubovke dlhoročného rivala v Šali zaknihovali cenné víťazstvo 25:21, ktorým sa dobre naladili na náročný tohtotýždňový program.

Zemplínčanky totiž čaká v priebehu najbližších šiestich dní porcia hneď troch domácich zápasov na domácej aj európskej scéne.

Najprv ich v MOL lige preverí česká Poruba a potom v Pohári EHF dvakrát švajčiarsky tím Spono Eagles.

Zabrali v rozhodujúcich chvíľach

V súboji dvoch najúspešnejších celkov v ére samostatného Slovenska síce žlto-modré nepodali stopercentný výkon, avšak aj to im stačilo na zisk dôležitých dvoch bodov z horúcej pôdy.

„Očakávali sme náročný duel a to sa aj potvrdilo. V Šali sa vždy hrá ťažko, lebo domáce sa snažia hrať tým štýlom, že nechcú pustiť súpera do tempa. A my sme sa do neho dlho nevedeli dostať. Keď sme už konečne našli svoj rytmus a získali sme päťgólové vedenie, tak sme z neho vypadli. Neviem, kde je chyba, ale nestalo sa nám to prvýkrát. Musíme na tomto probléme popracovať a odstrániť ho,“ vyjadril sa lodivod Iuventy Peter Dávid.

Hráčky Dusla vedené Jánom Packom po zmene strán dokonca zmazali vedenie Michalovčaniek, ale tie dokázali zapnúť v pravý čas a doviedli duel do zdarného konca.

„Teší ma, že dievčatá sa nepoddali ani vtedy, keď sa súper na nás dotiahol a v rozhodujúcom momente strhli vedenie na svoju stranu. Dosiahli sme mimoriadne dôležité víťazstvo po morálnej stránke.“

Chcú pokračovať vo víťaznom ťažení

V rýchlom slede odohrajú Dávidove zverenky ďalší ťažký súboj, tentoraz v utorok o 17.30 hod. doma proti Porube, ktorá v úvodných dvoch kolách interligy tiež zabodovala naplno.

„V prvom rade som rád, že pred pohárovými zápasmi nemusíme nikde cestovať a že hráme už v utorok. Aspoň budeme mať viac času na regeneráciu. Vieme, že najväčšia sila Poruby je v spojkovom rade. Na to si teda musíme dať pozor. Rovnako ako my má súper veľmi mladé družstvo doplnené o niekoľko skúsených hráčok. Znovu teda očakávam vyrovnaný zápas. Sme si vedomí pozície favorita a chceme pokračovať vo víťaznom ťažení,“ uviedol michalovský kormidelník.

Pozornosť Iuventy sa už pomaly bude upierať na duely 1. kola Pohára EHF, v ktorom v sobotu a v nedeľu narazí na Spono Eagles. Najprv však majsterky musia zvládnuť českú prekážku.

„Určite už budeme mať trošku Švajčiarky v hlavách, a keď nám to situácia dovolí, možno si proti Porube vyskúšame aj nejaké varianty na tohto súpera. Bude to však o niečom inom ako pohárové zápasy. Prvoradé je dosiahnuť výhru, aby sa nám ľahšie pripravovalo na víkendové súboje,“ uzavrel Dávid.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventa sa cenným víťazstvom dobre naladila na náročné domáce súboje