Michalovce si zvolili európsky pohár číslo tri. Aby hrali čo najviac zápasov

Pred hádzanárkami Iuventy Michalovce stojí nová európska výzva.
Pred hádzanárkami Iuventy Michalovce stojí nová európska výzva. (Autor: TASR)
TASR|16. júl 2021 o 07:48

Prípravu odštartovali s tromi novými hráčkami.

MICHALOVCE. Hádzanárky trinásťnásobného slovenského majstra Iuventa Michalovce začali spoločnú prípravu na sezónu 2020/2021 aj s tromi novými hráčkami.

Pri trénerskom kormidle pokračuje Ján Beňadik, do tímu pribudli česká reprezentantka Helena Ryšánková, brazílska brankárka Naira Almeidová a aj Patrícia Wollingerová, ktorá sa vrátila po materskej dovolenke.

Na skúške sú dve mládežnícke reprezentantky Ukrajiny a Veronika Vagaská z Prešova.

Budú nasadeným tímom

Michalovské družstvo je tradičný účastník európskych pohárových súťaží a aj v sezóne 2021/2022 naň čaká medzinárodná konfrontácia.

Vedenie Európskej hádzanárskej federácie (EHF) umožnilo Iuvente štartovať v európskom pohári č. 3 - EHF Európsky pohár.

Michalovčanky pôjdu v pozícii nasadeného tímu do druhého kola a tak sa vyhnú papierovo najsilnejším súperom, ku ktorým patria aj účastníci MOL ligy Slavia Praha a TJ Sokol Písek.

K možným súperom Iuventy v 2. predkole patria Dunajská Streda či švajčiarsky tím Spono Eagles, ktorý Michalovčanky vyradili v 1. kole Európskej ligy v sezóne 2019/2020.

V súťaži sa predstaví celkovo 57 družstiev. Druhé predkolo je na programe 16.-17. októbra a 23.-24. októbra. Žreb Európskeho pohára sa uskutoční v utorok 20. júla v sídle EHF vo Viedni.

Po materskej dovolenke sa vracia opora

Na domácej scéne bude mať Iuventa tradične najvyššie ciele.

"Chceme obhájiť slovenský titul a vyhrať Slovenský pohár. V MOL lige máme opäť medailové ambície a pokúsime sa ju vyhrať," povedal Beňadik, ktorý je zároveň aj športový manažér klubu.

Kapitánka Patrícia Wollingerová sa do kádra vracia po poldruharočnej prestávke.
Kapitánka Patrícia Wollingerová sa do kádra vracia po poldruharočnej prestávke. (Autor: TASR)

V EHF Európskom pohári je cieľ skromnejší - účinkovať v ňom aj v jarnej časti.

"Na to musíme prejsť cez druhé a tretie kolo. Chceme hrať čo najviac zápasov."

K lídrom družstva by mala patriť aj Wollingerová, ktorá pre tehotenstvo a materské povinnosti chýbala v kádri od januára 2020. Dvadsiateho siedmeho septembra 2020 porodila syna Matea.

"Po pôrode som sa cítila dobre, a preto som sa rozhodla vrátiť sa na palubovky. Plnila som všetko v individuálnych tréningových plánoch. Až v zápasoch však uvidíme, v akej forme budem," dodala Wollingerová.

Michalovčanky sa v príprave na novú sezónu predstavia na turnajoch v maďarskom Váci a švajčiarskom St. Gallene. Domáci turnaj Memoriál Tomáša Jakubča sa v roku 2021 neuskutoční.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Michalovce si zvolili európsky pohár číslo tri. Aby hrali čo najviac zápasov