Iuventa je už v plnej sile, čaká ju domáci turnaj

Michalovské hádzanárky opäť čaká medzinárodná konfrontácia.
Michalovské hádzanárky opäť čaká medzinárodná konfrontácia. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|4. jan 2019 o 10:45

Pred jarnou časťou MOL ligy ju otestujú Jaroslaw a Užhorod.

MICHALOVCE. Už počas tohto víkendu sa po necelej dvojmesačnej prestávke opäť rozbehnú boje v česko-slovenskej súťaži hádzanárok.

V hre o interligové body však nebude líder tabuľky Iuventa Michalovce, ktorý si svoje stretnutie 10. kola MOL ligy na pôde Písku predohral ešte v závere októbra, keď na juhozápade Čiech vyhral 37:23.

Voľný víkend si ale úradujúci slovenský majster vyplní domácim turnajom, na ktorom si v sobotu zmeria sily s poľským Jaroslawom a ukrajinským Užhorodom.

Opäť chcú dať priestor všetkým

Iuventu v jej domovskej Chemkostav aréne najprv preverí účastník druhej najvyššej poľskej súťaže SPR JKS Jaroslaw (o 10.00 hod.), ktorý vedie niekdajší tréner michalovských mužov Vít Teleky, a potom ukrajinský prvoligista HK Karpaty Užhorod (o 17.30 hod.). Medzitým proti sebe nastúpia Poľky a Ukrajinky (o 14.00 hod.).

„Chceli sme počas voľného víkendu dievčatám urobiť náhradný program, aby sa pred jarnou časťou dostali do zápasového tempa. Na úvod nás čakajú zápasy v Prešove a Šali, takže štart pre nás bude veľmi dôležitý. Takisto chceme, aby si podobne ako vo švajčiarskom St. Gallene zahrali aj hráčky širšieho kádra. Tento turnaj bude pre nás určite prospešný,“ prezradil Jan Beňadik, športový riaditeľ Iuventy.

Potrebujú chytiť zápasový rytmus

Medzinárodnú previerku víta aj kormidelník Zemplínčaniek Peter Hatalčík, ktorý svojim zverenkám doprial v závere uplynulého roka dostatok času na oddych.

„Som veľmi rád, že absolvujeme takýto turnaj. Dievčatá mali desať dní pauzu, preto sa potrebujú znovu dostať do prevádzkovej teploty a chytiť zápasový rytmus, lebo to je veľmi dôležité pred náročnou odvetnou časťou súťaže. Budeme hrať proti neznámym súperom, čo je tiež dobré, aspoň sa dobre otestujeme,“ skonštatoval skúsený lodivod.

Michalovčanky sa v stredu 2. januára na prvom tohtoročnom tréningu zišli v kompletnom zložení, teda už aj s uzdravenými Wollingerovou, Habánkovou a Kišikovou, čo ich kouča veľmi potešilo.

„Konečne trénujeme v plnom stave, čo tu už dávno nebolo. Verím, že nám to vydrží čo najdlhšie a dievčatám sa zranenia budú vyhýbať,“ zaželal si Hatalčík.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventa je už v plnej sile, čaká ju domáci turnaj