Inter získal v derby s AC tri body, ale prišiel o W. Samuela

SITA|24. dec 2007 o 13:49

MILÁNO 24. decembra (SITA) - V šlágri 17. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A na San Sire v milánskom derby úradujúci majster Inter zdolal európskeho i svetového klubového šampióna AC, ...

MILÁNO 24. decembra (SITA) - V šlágri 17. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A na San Sire v milánskom derby úradujúci majster Inter zdolal európskeho i svetového klubového šampióna AC, hoci prehrával 0:1. AC poslal do vedenia v 18. min Pirlo z priameho kopu za nedovolený zákrok Ivana Cordobu na Filippa Inzaghiho. Inter, ktorý nastúpil bez čo i len jedného talianskeho hráča v základnej zostave, ale zato s deviatimi Juhoameričanmi, vyrovnal už pred prestávkou zásluhou 33-ročného argentínskeho veterána Julia Ricarda Cruza. Oficiálne domáci "nerazzurri" dokonale obrátili vývoj v 63. minúte, keď tečovaná strela ďalšieho pôvodom argentínskeho legionára v službách Internazionale Estebana Cambiassa oklamala brazílskeho gólmana Didu. Šance AC na vyrovnanie potom nezužitkovali Kaká a Massimo Ambrosini, takže Inter si pripísal na konto už 13. víťazstvo (bilancia 13 - 4 - 0) a má sedembodový náskok na čele tabuľky pred AS Rím. AC figuruje až na 12. priečke, ale má tri zápasy k dobru. Aj v prípade nedeľňajšieho plného zisku by však "rossoneri" zaostávali o priepastných 16 bodov za lídrom a svojím veľkým mestským rivalom.

"Aj vzhľadom na problémy, s akými sa boríme, bolo pre nás veľmi dôležité, aby sme mali pred zimnou prestávkou pred druhým mužstvom v tabuľke sedembodový náskok," povedal po stretnutí tréner Interu Miláno Roberto Mancini, ktorého však nepotešilo ďalšie zranenie v jeho tíme. Walter Samuel si poranil koleno a už v 37. minúte opustil ihrisko.

Inter mal od začiatku miernu prevahu, udával tempo zápasu, ale AC hrozilo rýchlymi protiútokmi. Úvodný gól AC v 18. minúte vyburcoval hráčov úradujúceho talianskeho majstra k ešte väčšej aktivite a už o dve minúty neskôr mohol vyrovnať čilský stredopoliar Luis Jimenez, ktorý len opečiatkoval žrď po prihrávke Julia Cruza. Práve on však v 36. minúte po spolupráci dvojice Ibrahimovič - Cambiasso vyrovnal. Na hráčoch milánskeho AC bola vidieť únava z dlhej cesty z MS klubov v Japonsku, preto tréner Carlo Ancelotti poslal po prestávke na ihrisko dve čerstvé posily útočníka Gilardina namiesto Inzaghiho a stredopoliara Emesrona za Gattusa. Napriek tomu mal Inter naďalej prevahu a v 63. minúte Cambiasso rozhodol o osude stretnutia. Potom sa hráči AC pokúsili aspoň o vyrovnanie, ale gólman Interu Julio Cesar podržal svoj tím nielen pri šanci najlepšieho svetového futbalistu roka 2007 svojho brazílskeho krajana Kaká.

"Zaslúžili sme si aspoň bod, remíza by bola oveľa spravodlivejším výsledkom," skonštatoval po stretnutí kormidelník AC Miláno Carlo Ancelotti. "Napriek tomu nás čakajú príjemné Vianoce, veď sme kluboví svetoví šampióni."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Inter získal v derby s AC tri body, ale prišiel o W. Samuela