Inter zdolal Palermo 3:1 a získal Taliansky pohár

TASR|29. máj 2011 o 23:17

Futbalisti Interu Miláno v nedeľu získali Taliansky pohár, keď vo finále zdolali Palermo 3:1.

RÍM. Futbalisti Interu Miláno sa siedmykrát v histórii a štvrtý raz za ostatných sedem sezón tešia zo zisku Talianskeho pohára.

Zverenci trénera Leonarda si náladu po nezvládnutej obhajobe Scudetta napravili v nedeľňajšom finále národnej pohárovej súťaže, v ktorom zdolali US Palermo 3:1. Dva góly "nerazzurri" zaznamenal Samuel Eto´o, jeden pridal v samom závere Diego Milito.

"Bolo to veľmi krásne víťazstvo a perfektné zakončenie tejto sezóny. Proti kvalitnému tímu Palerma ukázali moji hráči veľkú chuť po úspechu a túžbu zodvihnúť pohár nad hlavu. Zaslúžia si skutočne obrovské uznanie," povedal po zápase brazílsky lodivod Interu Leonardo.

Štyridsaťjedenročný bývalý kouč konkurenčného milánskeho tímu AC si myslí, že jeho mužstvo aj v nedeľňajšom finále ukázalo, že v budúcej sezóne s ním treba počítať v boji o najvrchnejšie priečky vo všetkých súťažiach.

"Ak si udržíme takúto formu aj v ďalšom ročníku, nemám strach o to, že získame nejaké trofeje. V tejto sezóne ich máme na konte tri a verím, že v tej nasledujúcej prídu ďalšie," dodal Leonardo.

"Čierno-modrí" sa v ročníku 2010/2011 okrem Talianskom pohára radovali z víťazstva aj v národnom superpohári a na decembrových majstrovstvách sveta klubov pod hlavičkou Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Taliansky pohár - finále:

Inter Milan - Palermo 3:1 (1:0)

Góly: 26. a 76. Eto'o, 90.+2 Milito - 88. Munoz, ČK: 90.+1 Munoz, 72.700 divákov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Inter zdolal Palermo 3:1 a získal Taliansky pohár