Inter Miláno otočil zápas proti majstrovi

Mauro Icardi sa teší z gólu proti Juventusu.
Mauro Icardi sa teší z gólu proti Juventusu. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. sep 2016 o 11:59

Robili sme chyby a strácali sme ľahké lopty, vravel po prehre kouč Juventusu.

RÍM. Futbalisti sériového talianskeho majstra Juventusu Turín utrpeli prvú prehru v sezóne. V nedeľu ich zdolali  hráči milánskeho Interu a poskočili v tabuľke Serie A na šiestu priečku. Juventus prepustil vedenie po 4. kole ligy konkurenčnému Neapolu, ktorý zdolal doma Bolognu 3:1 a pred Turínom má jednobodový náskok.

Juventusu strelil už 7 gólov 

"Proti Juventusu sa mi zvykne dariť a túto tradíciu som neporušil ani teraz. Zápasy s týmto súperom obľubujem, sú to tradičné derby súboje plné neskutočného napätia," vyhlásil kapitán Interu Mauro Icardi, ktorý v 68. minúte odpovedal na gól hosťujúceho Stephana Lichtsteinera a v ôsmom vzájomnom súboji zaznamenal proti turínskemu klubu už siedmy  gól.

Obrat milánskeho Interu, ktorý v úvode sezóny dosahoval nepresvedčivé výsledky, zariadil v 78. minúte Ivan Perišič.

Hostia nastúpili na hrote s chorvátskym reprezentantom Mariom Mandžukičom, až v 74. minúte sa dostal do hry argentínsky kanonier Gonzalo Higuain. Za krátky čas, ktorý strávil na ihrisku, však nedokázal zabrániť prehre.

Juventus nezvládol zápas takticky

"Hrať proti Juventusu je veľká motivácia. Chceli sme hrať aktívne celých 90 minút, čo sa nám na rozdiel od štvrtkového zápasu Európskej ligy s Hapoelom Be'er Ševa podarilo. Inkasovali sme síce ako prví, ale nezvesili sme hlavy. Mužstvo ukázalo bojovnosť a túžbu pobiť sa o víťazstvo od prvej do poslednej minúty. Myslím si, že tri body sú zaslúžene naše," spokojne konštatoval kouč Interu Frank de Boer.

Podľa jeho náprotivka Massimiliana Allegriho si hráči jeho tímu musia vstúpiť do svedomia a vrátiť sa nohami pevne na zem.

"Urobili sme veľké množstvo chýb a dve z nich súper potrestal. Takticky sme tento duel nezvládli. Viedli sme, ale príliš skoro sme dovolili Interu vyrovnať. Mali sme lepšie kontrolovať dianie na ihrisku, namiesto toho sme strácali ľahké lopty a prenechali iniciatívu nabudenému súperovi. Zrejme sme si mysleli, že sa súper porazí sám, čo bola chyba," dodal Allegri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Inter Miláno otočil zápas proti majstrovi