Škriniarovi sa úspech vzdialil, Liverpool dvakrát udrel v závere

Slovenský obranca Milan Škriniar v súboji so Sadiom Maném.
Slovenský obranca Milan Škriniar v súboji so Sadiom Maném. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|16. feb 2022 o 22:54 (aktualizované 16. feb 2022 o 23:22)

Odveta je na programe 8. marca na štadióne Anfield Road.

Liga majstrov 2021/2022

Osemfinále - prvý zápas:

Inter Miláno - FC Liverpool 0:2 (0:0)

Góly: 75. Firmino, 83. Salah

Rozhodoval: Marciniak (Poľ.), bez kariet

Inter: Handanovič - Škriniar, De Vrij (88. Ranocchia), Bastoni (90.+1. Dimarco) - Dumfries (88. Darmian), Vidal (89. Gagliardini), Brozovič, Calhanoglu, Perišič - Džeko, L. Martinez (70. A. Sanchez)

Liverpool: Allison Becker - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Fabinho (59. Henderson), Alcantara (86. Milner), Elliott (60. Keita) - Salah, Jota (46. Firmino), Mane (59. L. Diaz)

MILÁNO. Futbalisti FC Liverpool zvíťazili v prvom osemfinálovom zápase Ligy majstrov 2021/2022 na pôde Interu Miláno 2:0. Hoci to dlho vyzeralo na remízu, zverenci Jürgena Kloppa rozhodli o víťazstve v záverečnej štvrťhodine.

V 75. minúte poslal hostí do vedenia striedajúci Roberto Firmino, ktorý presne hlavičkoval po rohovom kope Andrewa Robertsona. A o osem minút neskôr skóroval s prispením teču Marcela Brozoviča aj Mohamed Salah.

V drese domáceho tímu odohral celý zápas slovenský obranca Milan Škriniar. V prvom polčase sa dostal aj do zakončenia, ale po rohu hlavičkoval nepresne. Odveta je na programe 8. marca na štadióne Anfield Road.

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Priebeh zápasu Inter Miláno - FC Liverpool

I. polčas:

Inter Miláno čakal na účasť vo vyraďovacej časti desať rokov a od úvodných minút pociťoval, že má proti sebe silného súpera.

Ten vedel zahroziť predovšetkým zo štandardných situácii. Skóre mohol otvoriť v 14. minúte Sadio Mané po priamom kope, no hlavičkoval nad. O dve minúty mali šancu aj domáci, no Calhanoglu z veľkého uhla namieril do brvna.

Čerstvý majster Afriky Mané sa aj po oslavách historického triumfu Senegalu ukázal vo výbornej forme a v 23. minúte sa takmer postaral o gól mesiaca. Jeho exportné nožničky z malého vápna však skončili iba v bočnej sieti.

II. polčas:

Po zmene strán ukázal snahu skórovať Inter, ktorý hrozil z rýchlych protiútokov. V 53. minúte hľadal Perišič centrom z ľavej strany v dobrej pozícii Martineza, no tomu sa nepodarilo dostať loptu do siete.

Po hodine hry prekonal brankára Allisona po samostatnom úniku Džeko, no rozhodcovia sa po dohraní akcie zhodli, že reprezentant Bosny a Hercegoviny sa nevyhol ofsajdovej pasci.

Liverpool tak udrel zo svojej najsilnejšej zbrane, štandardných situácií. V 75. minúte hlavičkoval presne Firmino, keď ho neustrážil Bastoni. Druhý gól pridal o osem minút neskôr Salah, pričom akcii predchádzal priamy kop.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Škriniarovi sa úspech vzdialil, Liverpool dvakrát udrel v závere