Hráči Bratislava Capitals zvládli vstup do play off, zdolali víťaza základnej časti

Radosť hráčov Bratislava Capitals v Ice Hockey League (IHL).
Radosť hráčov Bratislava Capitals v Ice Hockey League (IHL). (Autor: Facebook Bratislava Capitals)
TASR|12. mar 2021 o 22:55

Rozhodujúci gól strelil Kosticyn.

Ice Hockey League - štvrťfinále play off - 1. zápas

Bolzano - Bratislava Capitals 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 31. Gazley (Plastino, Halmo) - 14. Fortier (Hults), 21. Kosticyn (Mrázik, Higgs)

Rozhodovali: Berneker, Zrnič - Hribar, Pardatscher, vylúčení: 3:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Bolzano: Irving - Youds, Robertson, Plastino, Pietroniro, Tauferer, Fournier - Bardaro, Catenacci, Halmo - Gazley, Findlay, Frank - Pitschieler, Bernard, Frigo - Insam, Alberga, Giliati

Capitals: Coreau - Carson, Guimond, Chovan, Bohunický, Romančík, Culkin, Ďurkech - Fortier, Hults, Bubela - Mrázik, Higgs, Kosticyn - Hudec, Buc, Ahl - Köver, Bezák, Faith

/stav série: 0:1/

BOLZANO. Hokejisti iClinic Bratislava Capitals zvíťazili v úvodnom zápase štvrťfinále play off IHL na ľade víťaza základnej časti HC Bolzano 2:1 a ujali sa vedenia v sérii 1:0. Druhý duel je na programe v nedeľu.

Capitals sa museli od úvodu brániť presile, keďže Hults išiel po 25 sekundách na trestnú lavicu, krátko po ňom dostal trest aj brankár Coreau a domáci hrali 5 proti 3. Vypracovali si niekoľko šancí a trafil aj žŕdku.

Bratislavčania prežili aj ďalšie oslabenie a v 14. minúte sa ujali vedenia, keď sa Hults natlačil pred bránku a Fortier z dorážky otvoril skóre. Domáci prestrieľali súpera v prvej tretine 22:10.

Capitals však prekvapili favorita aj v úvode druhej tretiny, keď sa po Mrázikovej prihrávke presadil v 21. minúte Kosticyn - 2:0. V druhej tretine sa hra vyrovnala a oba tímy si vypracovali viacero šancí.

Bolzano premenilo jednu v 31. minúte, Plastino posunul puk na Gazleyho a ten znížil na 1:2. V tretej tretine sa hralo opatrne a Capitals nepúšťali domácich do vyložených šancí.

Bolzano sa nepresadilo ani v ďalšej presilovke, v závere to skúsilo bez brankára, ale vyrovnať sa mu už nepodarilo. Capitals tak zaznamenali dôležitý triumf na ľade víťaza základnej časti.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Hráči Bratislava Capitals zvládli vstup do play off, zdolali víťaza základnej časti