Ibrahimoviča privítalo v Barcelone 50.000 fanúšikov

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič (Autor: TASR)
TASR|28. júl 2009 o 09:37

Novú posilu FC Barcelona Zlatana Ibrahimoviča prišlo privítať v pondelok večer na domáci štadión Camp Nou asi 50.000 fanúšikov.

MADRID. Novú posilu FC Barcelona Zlatana Ibrahimoviča prišlo privítať v pondelok večer na domáci štadión Camp Nou asi 50.000 fanúšikov španielskeho futbalového klubu. Pre Kataláncov to bolo najväčšie predstavenie novej akvizície, porovnateľné s privítaním Cristiana Ronalda v Reale Madrid.

Prezident Joan Laporta uviedol švédskeho útočníka slovami: "Toto je jeden z najdôležitejších podpisov v histórii tímu. Zlatan je ambiciózny, chce vyhrávať a jeho prioritou bolo prestúpiť k nám."

Ibrahimovič si musí na debut v novom drese počkať, lebo ho čaká operácia ľavej ruky. Tá ho vyradí z hry do konca augusta.

"Je pre nás najlepšou náhradou za Samuela Eto'a," uviedol pre médiá športový riaditeľ klubu Txiki Beguiristain. "Nie som náhradou za Eto'a. Hrám trochu inak. Prišiel som sem pracovať a je to pre mňa splnený sen, som rád, že sa prestup podaril," kontroval dvadsaťsedemročný futbalista.

Barca zaplatila za švédskeho dlháňa vysokú cenu. So spomínaným Kamerunčanom odišiel na ročné hosťovanie Bielorus Alexander Hleb a vedenie taktiež zaplatilo majstrovi Serie A sumu okolo 45 miliónov eur.

Nachádzate sa tu:
Domov