Ibrahimovič sa definitívne stal hráčom PSG

SITA|18. júl 2012 o 15:52

Ibrahimovič podpísal zmluvu po úspešnej vstupnej lekárskej prehliadke.

PARÍŽ. Švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič sa stal definitívne hráčom francúzskeho futbalového klubu Paríž Saint-Germain, s ktorým v stredu podpísal trojročnú zmluvu. Informoval o tom účastník Ligue 1 na svojej oficiálnej internetovej stránke.

"Tridsaťročný švédsky reprezentant Zlatan Ibrahimovič prestúpil z AC Miláno do Paríža Saint-Germain a podpísal trojročný kontrakt," uvádza sa na www.psg.fr.

Bývalý zakončovateľ AC Miláno, Ajaxu Amsterdam či FC Barcelona by mal v Paríži zarobiť 15 miliónov eur ročne. Pre PSG to je počas aktuálneho letného prestupového obdobia už tretia veľká posila po Thiagovi Silvovi a Ezequielovi Lavezzim. Všetci traja hráči by mali dokopy stáť 123 miliónov eur.

Ibrahimovič viedol z pozície kapitána Švédsko na nedávno skončených majstrovstvách Európy v Poľsku a na Ukrajine, "trom korunkám" sa však nepodarilo prebojovať do štvrťfinále.

Rodák z Malmö má na svojom konte dovedna deväť majstrovských titulov: dva získal s Ajaxom Amsterdam, dva s Juventusom Turín (o tie však prišiel pre korupčnú kauzu Calciopoli, pozn.), tri s Interom Miláno, jeden s FC Barcelona a jeden s AC Miláno.

Ibrahimovič podpísal zmluvu po úspešnej vstupnej lekárskej prehliadke priamo vo francúzskej metropole.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ibrahimovič sa definitívne stal hráčom PSG