Hviezdou týždňa v NHL sa stal brankár Anderson

Brankár Craig Anderson z Ottawy Senators má výbornú formu.
Brankár Craig Anderson z Ottawy Senators má výbornú formu. (Autor: SITA/AP)
TASR|28. nov 2016 o 19:15

Za ďalšie hviezdy vyhlásili Michaela Cammalleriho a Brenta Burnsa.

NEW YORK. Hviezdami týždňa zámorskej hokejovej NHL sa za uplynulé obdobie stali brankár Ottawy Senators Craig Anderson, ľavý krídelník New Jersey Devils Michael Cammalleri a obranca San Jose Sharks Brent Burns.

Informoval o tom web nhl.com.

Tridsiate šieste čisté konto

Anderson vychytal v hodnotenom období štyri víťazstvá v štyroch zápasoch s priemerom 1,25 inkasovaného gólu na zápasu a s úspešnosťou zákrokov 96 percent. Najviac zažiaril v noci na pondelok, keď chytil tridsaťtri striel hokejistov New Yorku Rangers a zaznamenal 36. shutout v kariére.

Celkovo má tridsaťpäťročný Američan na konte dvanásť víťazstiev, z toho tri čisté kontá v sedemnástich štartoch.

Štyri body v jednom zápase

Cammalleri nazbieral v troch zápasoch osem kanadských bodov, keď strelil štyri góly a pridal rovnaký počet asistencií. V zápase proti Torontu Maple Leafs sa 23. novembra blysol gólom a tromi asistenciami. Zaznamenal šiesty štvorbodový zápas v kariére, no prvý od 13. februára 2013.

Tridsaťštyriročný kanadský hokejista je s bilanciou 7+7 druhým najproduktívnejším hráčom Devils, hoci vynechal šesť zápasov.

Mike Cammalleri (vpravo) sa dostáva do zakončenia pred brankárom Pittsburghu Mattom Murraym.
Mike Cammalleri (vpravo) sa dostáva do zakončenia pred brankárom Pittsburghu Mattom Murraym. (Autor: TASR/AP)

Obranca je najproduktívnejším hráčom tímu

Produktívny obranca Burns strelil dva góly a pridal štyri asistencie, čím pomohol San Jose Sharks k trom víťazstvám v štyroch dueloch. Burns mal v zápase proti New Jersey (4:0) bilanciu 1+1 a potom oslávil podpis osemročného kontraktu s klubom ďalšími dvomi stretnutiami s viac ako jedným bodom.

Tridsaťjedenročný Kanaďan nazbieral v tejto sezóne dvadsať bodov (8+12), je najviac bodujúcim hráčom San Jose a najproduktívnejším obrancom NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdou týždňa v NHL sa stal brankár Anderson