Hviezdami týždňa v NHL Kessel, Sýkora a Vanek

Petr Sýkora
Petr Sýkora (Autor: Reuters)
SITA|15. dec 2008 o 20:20

Hviezdami týždňa v zámorskej hokejovej NHL pravé krídlo mužstva Boston Bruins Phil Kessel, na pravej strane ofenzívy tímu Pittsburgh Penguins hrajúci Čech Petr Sýkora a ľavý útočník klubu Buffalo Sabres - Rakúšan Thomas Vanek.

NEW YORK. Hviezdami týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali pravé krídlo mužstva Boston Bruins Phil Kessel, na pravej strane ofenzívy tímu Pittsburgh Penguins hrajúci Čech Petr Sýkora a ľavý útočník klubu Buffalo Sabres - Rakúšan Thomas

Dvadsaťjedenročný rodák z Wisconsinu Kessel strelil v hodnotenom období 3 góly, pridal 5 asistencií a natiahol svoju sériu zápasov s aspoň jedným zápisom do tabuľky produktivity na 15 duelov, čo je tohtosezónny rekord profiligy. "Medvede" počas uplynulého týždňa dosiahli tri víťazstvá zo štyroch vystúpení a figurujú na vrchole tabuľky Východnej konferencie.

Tridsaťdvaročný rodák z Plzne Sýkora takisto dosiahol 8 bodov zložených z 3 presných zásahov a 5 prihrávok na ne. Navyše, 11. decembra zaznamenal svoj premiérový hetrik v NHL, a to v súboji s New York Islanders (9:2), pričom pridal aj jednu prihrávku na zmenu skóre. Hráč pôsobiaci v tejto súťaži už 13 sezón nastupoval s 282 gólmi na konte, čo bolo najviac zo všetkých aktívnych hokejistov bez jediného hetriku. Pomerne nelichotivého rekordu sa však konečne dokázal zbaviť.

Dvadsaťštyriročný z kúpeľného Badenu pri Viedni pochádzajúci a česko-slovenskými predkami disponujúci Vanek dosiahol v sledovaných dňoch 5 gólov a jeho "šable" si pripísali 3 úspechy zo 4 možností. Rakúšan vo dvoch zápasoch predviedol po 2 presné zásahy - proti Tampe Bay a New Jersey (zhodne 4:2) a figuruje na čele poradia kanonierov zásluhou 24 gólov pred Jeffom Carterom z Philadelphie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdami týždňa v NHL Kessel, Sýkora a Vanek