Hubočan sa so Zenitom v piatok vracia do Petrohradu

SITA|29. feb 2008 o 15:13

HAAG/PETROHRAD 29. februára (SITA) - Výprava úradujúceho ruského futbalového ligového šampióna Zenitu Petrohrad sa v piatok vracia zo sústredenia v Holandsku späť k rieke Neve. Práve počas pobytu zverencov ...

HAAG/PETROHRAD 29. februára (SITA) - Výprava úradujúceho ruského futbalového ligového šampióna Zenitu Petrohrad sa v piatok vracia zo sústredenia v Holandsku späť k rieke Neve. Práve počas pobytu zverencov trénera Dicka Advocaata v Beneluxe odohral svoje prvé dva duely v drese nového zamestnávateľa slovenský reprezentačný stopér Tomáš Hubočan, ktorý do Zenitu prestúpil pred viac ako dvoma týždňami z MŠK Žilina na tri roky bez opcie za odstupné 3,8 milióna eur (v prepočte približne 125 miliónov slovenských korún). V sobotu 23. februára najskôr Petrohradčania zvíťazili nad domácim treťoligovým Noordwijkom 2:0 a v utorok 26. februára si potom poradili s druholigovým holandským tímom ADO Den Haag 1:0. Zaujímavosťou druhého zápasu bol fakt, že až traja hráči mužstva zo štadióna Petrovskij videli počas 90 minút červenú kartu, tú prvú Timoščuk už v 12. min. Okrem neho potom nedohrali ani Širokov (74. min) a Aňukov (90. min) a na druhej strane Rankovič, ktorý bol vylúčený v 74. min.

"V oboch zápasoch som absolvoval celých 90 minút v stopérskej dvojici s Alexandrom Gorškovom. Myslím si, že v spolupráci nebol žiadny problém. Tým dominantnejším na trávniku bol však pochopiteľne on, snažil sa ma usmerňovať. Ja som skôr vnímal systém mužstva, podľa mňa som to zvládol celkom bez problémov. Počas týchto dvoch duelov som sa naučil aj zopár potrebných slovíčok, v angličtine aj v ruštine sa už zlepšujem. Snažím sa predovšetkým počúvať, takouto formou sa dokážem veľa naučiť. Napríklad trénerovi Advocaatovi nemám problém po anglicky rozumieť, horšie je to však, keď mám ja niečo povedať," skonštatoval v rozhovore pre agentúru SITA 22-ročný odchovanec žilinského futbalu, ktorému robí v Zenite spoločnosť spoluhráč z reprezentácie, gólman Kamil Čontofalský.

Najbližšie čaká Advocaatových zverencov prvý duel osemfinále tohtosezónnej edície Pohára UEFA proti francúzskemu Olympique Marseille vo štvrtok 6. marca na štadióne Vélodrome, odveta je potom na programe o šesť dní neskôr v stredu 12. marca v Petrohrade. "Ja však na tieto dve stretnutia nastúpiť nemôžem, pretože som v tejto sezóne už hral za Žilinu Ligu majstrov. O tri dni po prvom zápase s Marseille v nedeľu 9. marca však hráme Ruský superpohár s Lokomotivom Moskva, v tomto súboji by som už mohol hrať. Viacerí hráči tu teraz momentálne laborujú so zraneniami, čo zvyšuje moje šance. Či však naozaj nastúpim, to je momentálne ťažko povedať, všetko záleží na trénerovi," skonštatoval 183-centimetrov vysoký nekompromisný stopér, ktorý by sa v Zenite mal stať náhradou za ďalšieho slovenského reprezentanta Martina Škrtela (začiatkom roka zamieril do slávneho anglického veľkoklubu FC Liverpool).

Tomáš Hubočan sa zatiaľ v Rusku príliš neohrial a aj keď dostal dom práve po Škrtelovi, ešte nemal možnosť sa v ňom poriadne zabývať. "Hneď po mojom príchode do Ruska sme odcestovali do Španielska na šestnásťfinále Pohára UEFA (Zenit prešiel cez FC Villarreal) a vzápätí nasledovalo už spomenuté sústredenie v Holandsku," vysvetlil obranca, ktorého do "veľkého futbalu" vytiahol súčasný kouč Žiliny Pavel Vrba. Český lodivod mal na svojich zverencov vysoké nároky, pretože Hubočan po prechode do ruskej ligy nevidí veľký rozdiel napríklad v tréningovom procese: "V Petrohrade je možno predsa len o trochu väčšie nasadenie v príprave, každý chce vyhrať aj na tréningu. So Žilinou sa to však dá porovnať, tam sme tiež riadne ´makali´."


Nachádzate sa tu:
Domov