Hubočan oslávil titul a predĺžil zmluvu s Petrohradom

SITA|15. nov 2010 o 17:17

Obranca Tomáš Hubočan oslavoval titul v ruskej lige so Zenitom Petrohrad doma s rodinou.

PETROHRAD. Víťazom najvyššej ruskej dlhodobej futbalovej súťaže - Premier League 2010 sa s predstihom stal Zenit Petrohrad, ktorý si v nedeľňajšom stretnutí 28. kola na vlastnom trávniku poradil s FK Rostov bez problémov 5:0.

Pred druhým CSKA Moskva, ktorý v nedeľu zaváhal na ihrisku Spartaka Naľčik (1:1), má víťaz Pohára UEFA 2008 dve kolá pred koncom ročníka už nedostihnuteľný osembodový náskok.

Na zisku ligového primátu má svoj podiel aj slovenský obranca v službách Zenitu Tomáš Hubočan. Dvadsaťpäťročný stopér, resp. ľavý obranca nemohol nastúpiť v nedeľňajšom dueli proti Rostovu pre zdravotné problémy, keďže sa momentálne doliečuje po zranení pravého členka. Až do nútenej zdravotnej prestávky však patril odchovanec žilinského futbalu k stabilným členom základnej zostavy Petrohradčanov, keď 23-krát nastúpil od úvodu a celkovo strávil na trávniku doteraz 1988 minút.

Hrával dosť, je spokojný

"Tento titul by som určite zaradil medzi najväčšie úspechy v mojej kariére. V kádri Zenitu som bol napríklad aj v roku 2008, keď sme získali Pohár UEFA, ale vtedy som sa o naše prvenstvo nepričinil tak, ako v tejto ligovej sezóne. Tentoraz som neodohral málo zápasov, hrával som v základnej zostave, takže môžem byť spokojný," povedal v rozhovore pre agentúru SITA defenzívny univerzál.

Tomáš Hubočan si zisk ligového primátu paradoxne nevychutnal priamo na štadióne, ale doma na Slovensku v rodinnom kruhu.

"V sobotu som musel z rodinných dôvodov odcestovať domov, aj tak by som ešte nemohol nastúpiť. Zápas som pozeral v televízii, kde som neskôr videl aj klubové oslavy. Samozrejme, že som telefonoval aj s chlapcami, ktorí mi o všetko porozprávali. Navyše, myslím si, že tie pravé oslavy prídu až po skončení celej ligy, po našom poslednom stretnutí," povedal stabilný člen slovenskej reprezentácie, ktorý sa momentálne doliečuje po zranení členka, a preto nefiguruje ani v nominácii trénera Vladimíra Weissa st. na stredajší prípravný duel proti Bosne a Hercegovine.

S Petrohradom predĺžil kontrakt

Obranca SR Hubočan pripomenul, že jeho momentálnou prioritou je predovšetkým doliečenie sa po dlhšej absencii.

"So Zenitom som nedávno predĺžil kontrakt, ešte stále mám trojročnú zmluvu. Teraz sa chcem dať rýchlo dokopy, ak to bude možné, rád by som naskočil ešte aspoň na pár minút do ligového duelu. Ak nie, po zimnej prestávke sa potom začnem s Petrohradom pripravovať na nový súťažný ročník," dodal Tomáš Hubočan.

Futbalisti zo štadióna Petrovskij sa tešia z druhého majstrovského titulu v samostatnej ruskej lige. Premiérovo triumfovali v roku 2007 a aj vtedy boli súčasťou kádra slovenskí futbalisti - víťazný pohár dvíhali nad hlavu stopér Martin Škrtel a brankár Kamil Čontofalský. Predtým sa Petrohradčania stali šampiónmi ešte za čias bývalého Sovietskeho zväzu, a to v roku 1984. V tejto sezóne (v Rusku sa hrá systémom jar - jeseň, no naposledy, pozn.) pridal Zenit do svojej vitríny aj trofej za víťazstvo v národnom pohári.

Nachádzate sa tu:
Domov