Hrbatý s voľnou kartou v Bergame, vo štvorhre s Kližanom

SITA|28. jan 2011 o 13:17

Slovenský tenista Dominik Hrbatý pred bratislavským fedcupovým derby SR - ČR: "Uvidíme, kto sa psychicky lepšie vyrovná s týmto derby. Tlak bude nepríjemný. Držím našim palce."

BRATISLAVA. Slovenský tenista Dominik Hrbatý už pri svojej novembrovej oficiálnej zápasovej rozlúčke s priestormi bratislavského Národného tenisového centra na turnaji Ritro Slovak Open i tej následnej exhibičnej na podujatí Tennis Challenge upozornil, že v budúcnosti sa ešte plánuje venovať ligovým súťažiam v zahraničí a využívať prípadné voľné karty. Práve na základe "wild card" sa 33-ročný Bratislavčan, od 1. januára hrdý otecko dcérky Elly, predstaví v týždni od 7. februára na challengeri v talianskom Bergame.

"Budem tam hrať aj vo štvorhre, a to s Martinom Kližanom," predznamenal Dominik Hrbatý pre agentúru SITA. Na margo nominácie na Cenu fair play Jeana Borotru, za ktorej držiteľa napokon vo švajčiarskom Lausanne vyhlásili dvojnásobného olympijského víťaza v behu na 400 m cez prekážky Edwina Mosesa, slovenský daviscupový rekordér povedal: "Vždy je to veľká pocta, keď si na vás spomenú v podobnej súvislosti. Už samotná nominácia ma veľmi teší."

Bývalý 12. muž svetového rebríčka ATP Hrbatý by 5. - 6. februára rád osobne povzbudzoval Slovenky v bratislavskom súboji s Češkami vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie, ale už bude na Apeninskom polostrove: "Češky momentálne hrajú na vysokej úrovni, pre naše ´baby´ to určite bude ťažké. Najmä pre Dominiku je však domáce prostredie vždy veľmi dobrým faktorom. Uvidíme, kto sa psychicky lepšie vyrovná s týmto derby. Tlak bude nepríjemný. Držím našim palce, nech vyhrajú. Bolo by dobré, ak by sa im podarilo rozhodnúť už pred štvorhrou."

Hrbatý privítal triumf Filipa Horanského vo štvorhre chlapcov ma melbournských Australian Open: "Každý grandslamový úspech má svoju vysokú hodnotu. Azda sa Filipovi teraz podarí presadiť sa aj vo dvojhre."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Hrbatý s voľnou kartou v Bergame, vo štvorhre s Kližanom