Hossa zavŕšil úžasný obrat, chválili ho hráči i tréner

Chicago dokonalo skvelý obrat.
Chicago dokonalo skvelý obrat. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. nov 2016 o 10:28

Tridsaťsedemročný Hossa prežíva fantastické obdobie vo svojej kariére, keď v posledných 12 dueloch zaznamenal 10 gólov.

VANCOUVER. Chicago predviedlo vo Vancouveri veľký obrat, keď po dvoch tretinách prehrávalo 0:3. V záverečnej dvadsaťminútovke však vrhlo všetko do ofenzívy a vytvorilo na domácich obrovský tlak, o čom svedčí aj štatistika striel v tretej tretine (17:3).

K obratu naštartoval hostí Artemi Panarin, krátko na to strelil svoj prvý gól v NHL Vincent Hinostroza a ten istý hráč pripravil necelých päť minút pred treťou sirénou gól na 3:3 pre ďalšieho nováčika Ryana Hartmana.

Nikdy sa nevzdávajú

"Bol to skvelý gól našich mladíkov. K obratu svojím výkonom veľmi pomohli. Máme v tíme víťazné typy, nikdy sa nevzdávame a toto bol toho jasný príklad," povedal Hossa pre nhl.com.

Slovenský krídelník v poslednej minúte predĺženia dokonal obrat, keď perfektnou strelou švihom spoza hráča prekonal Jacoba Markströma. Bol to jeho 14. gól v kariére v predĺžení. Blackhawks mohli rozhodnúť už skôr, ale gól Jonathana Toewsa rozhodcovia pre ofsajd neuznali.

Kým Hossa velebil nováčikov, oni zasa hľadali slová chvály na neho. "Vyhráva súboje, perfektne korčuľuje a je veľmi súťaživý. Pre nás mladých hráčov je skvelé ho sledovať, veľa sa od neho učíme," povedal Hartman.

"Dve tretiny neboli dobré, ale potom sme sa rozbehli. Hossa spravil to, čo robí v celej sezóne. Strieľa dôležité góly. Bol to skvelý obrat," povedal zámorským médiám tréner Chicaga Joel Quenneville.

Pomohol aj Pánik

Tridsaťsedemročný Hossa prežíva fantastické obdobie vo svojej kariére, keď v posledných 12 dueloch zaznamenal 10 gólov. S jedenástimi zásahmi sa delí o tretie miesto medzi najlepšími strelcami celej NHL, na konte má aj tri víťazné góly.

Na hranicu 30 gólov sa v kariére dostal celkovo osemkrát, ale v drese Chicaga sa mu to podarilo len v sezóne 2013-14. Teraz je na najlepšej ceste túto métu znovu dosiahnuť.

K víťazstvu prispel aj druhý slovenský útočník Richard Pánik, ktorý síce nebodoval, ale pred vyrovnávajúcim gólom perfektne odstavil telom Larsa Edlera, čím vytvoril priestor pre kombináciu Hinostrozu s Hartmannom.

Pánik si pripísal dva plusové body. Chicago vyhralo zápas z trojgólového manka prvýkrát od 24. novembra 1995, keď sa mu to podarilo proti Anaheimu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa zavŕšil úžasný obrat, chválili ho hráči i tréner