Hossa strelil ďalší gól a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu

Marián Hossa (č.81) súperí o puk s hráčom Dallasu.
Marián Hossa (č.81) súperí o puk s hráčom Dallasu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. dec 2016 o 04:06

Slovenský útočník strelil už svoj pätnásty gól v tejto sezóne.

NEW YORK. Slovenský hokejista Marián Hossa sa stal piatym pätnásťgólovým strelcom sezóny v NHL.

V nedeľňajšom súboji Chicaga proti Dallasu práve Hossova gólová strela z 23. minúty znamenala zmazanie náskoku hostí a vyrovnanie na 1:1.

Blackhawks napokon triumfovali nad Stars 3:1 aj vďaka gólom ruských útočníkov Arťoma Anisimova a Artemija Panarina.

Hossa skončil zápas s gólom a plusovým bodom, jeho krajan a spoluhráč Richard Pánik raz vystrelil a tiež zblokoval jednu strelu súpera.

Dobrý test

Domáci opäť nastúpili bez tria zranených hráčov - brankára Coreyho Crawforda, kapitána v útoku Jonathana Toewsa a obrancu Brenta Seabrooka. Na tento fakt upozornil aj Marián Hossa.

"Zápas bol pre nás dobrým testom toho, čo mužstvo dokáže aj bez svojich kľúčových hráčov. Nie je jednoduché ich nahradiť, ale mladí hráči môžu hrať viac, robia drobné krôčiky dopredu a to sa potom mužstvu vráti v čase, keď bude kompletné," cituje 37-ročného Hossu portál NHL.

Chicago zdolalo Dallas 3:1: fotogaléria

12.12.2016

Slovenský krídelník sa pätnástym gólom v sezóne vyrovnal Waynovi Simmondsovi z Philadelphie, viac presných zásahov majú na konte už len Sidney Crosby (20), David Pastrňák (18) a Patrik Laine (17).

Vďaka svojmu 514. profiligovému gólu sa v historickom poradí strelcov osamostatnil na 38. mieste, keď sa odpútal od Jeremyho Roenicka (513).

Hossu zároveň vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia.

Daňo asistoval

Z minisúboja Slovákov v zápase Edmonton - Winnipeg (3:2) vyšiel víťazne domáci obranca Andrej Sekera. Tradične strávil na ľade najviac času zo všetkých hráčov Oilers (24:09 min), dvakrát vystrelil a jednu strelu zblokoval.

Na druhej strane Marko Daňo odohral iba 7:22 minúty, ale v 32. minúte prihrávkou našiel Chrisa Thorburna, ktorý vtedy poslal hostí do vedenia 2:1.

Marko Daňo (vpravo) sa raduje s Thorburnom po jednom z gólov.
Marko Daňo (vpravo) sa raduje s Thorburnom po jednom z gólov. (Autor: TASR/AP)

Daňo zaznamenal šiestu asistenciu a deviaty bod v sezóne. Domáci napokon otočili na 3:2 vďaka dvom gólom Marka Letesta v tretej tretine. Ten si však v skutočnosti smolne strelil do vlastnej bránky fínsky nováčik Patrik Laine.

Talentovaný krídelník namiesto toho, aby odpratal dorážku spred bránky, nepochopiteľne poslal puk do odkrytej siete. "Snažil som sa hneď odpáliť puk do bezpečia, bol som však v zlej pozícii. Nešťastný gól...," sypal si popol na hlavu Laine.

"Dúfal som, že moju strelu dorazia Connor (McDavid) či (Milan) Lucic. Mali sme šťastie. Každopádne, taký gól berieme," povedal o kurióznom zásahu Letestu.

Skvelá séria výhier

Hráči Philadelphie v Detroite natiahli šnúru víťazných zápasov na deväť, čo je najviac spomedzi všetkých tímov v tejto sezóne NHL.

V riadnom hracom čase v Joe Luis Arene gól nepadol, o dvoch bodoch pre hostí rozhodol v 63. minúte úspešným bekhendovým blafákom Brayden Schenn.

Tomáš Tatar v domácom drese trikrát vystrelil, Tomáš Jurčo počas iba 7:27 minúty na ľade zostal bez strely na bránku.

Brankár Flyers Anthony Stolarz odchytal len druhý zápas v NHL profikariére a už sa môže pochváliť čistým kontom s 28 zákrokmi.

Deväť víťazstiev za sebou hráči Philadelphie naposledy predtým uhrali od 2. do 22. apríla 1995.

"Snažil som sa predĺžiť tímu víťaznú sériu, na čisté konto som nemyslel. Napokon to vyšlo tak, že lepšie to nemohlo dopadnúť," uviedol 22-ročný Stolarz podľa nhl.com.

Raanta vytláča Lundqvista

Zápas s čistým kontom, dokonca druhý za sebou, vychytal proti New Jersey fínsky gólman New Yorku Rangers Antti Raanta.

V rozpätí štyroch dní priviedol svoj tím k trom víťazstvám, keď zlikvidoval 62 zo 63 pokusov súperových hráčov. Raanta po dlhom čase začína vytláčať Henrika Lundqvista z postu jednotky medzi žŕdkami.

Dvoma čistými kontami v sérii sa naposledy predtým v drese Rangers blysol v roku 2003 Mike Dunham.

"Má v sebe to, čo zdobí každého dobrého brankára - dáva svojmu tímu šancu na víťazstvo. Jeho zákrok na začiatku druhej tretiny proti Vernonovi Fiddlerovi bol kľúčový," uviedol tréner Rangers Alain Vigneault.

V drese víťazného tímu odohral slovenský útočník Marek Hrivík 14:14 minúty, ale bez bodového zápisu.

Dobrú sériu ťahá i Washington

Do tretice stretnutie s nulou na konte inkasovaných gólov odchytal v nedeľu aj Braden Holtby z Washingtonu. Capitals zvíťazili nad Canucks 3:0 a Holtby zneškodnil všetkých dvadsať striel hráčov Vancouveru.

Washington natiahol sériu víťazstiev na štyri.

"Odohrali sme jeden z najlepších zápasov v tejto sezóne. Vzhľadom na počet našich šancí sme si zaslúžili zvíťaziť aj vyšším rozdielom," uviedol Holtby.

NHL - výsledky:

Anaheim Ducks - Ottawa Senators 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
Góly:
3. Cramarossa (Manson, Theodore), 13. Perry (Fowler, Getzlaf), 20. Vermette (Rakell, Silfverberg), 31. Ritchie (Vermette, Kaše), 38. Vatanen (Kesler, Perry) - 8. Dzingel (B. Ryan, Brassard)

Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers 0:1 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)
Gól:
63. Brayden Schenn (Provorov, Simmonds)

/útočník Tomáš Jurčo odohral 7 minút a 27 sekúnd a ani raz nevystrelil na bránu súpera, útočník Tomáš Tatar (obaja Detroit) odohral 14 minút a 54 sekúnd a tri razy vystrelil na bránu súpera/

Washington Capitals - Vancouver Canucks 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Góly:
14. Ovečkin (Carlson, Nicklas Bäckström), 46. Williams (Kuznecov, Ovečkin), 60. T. Wilson (Winnik, Niskanen)

Minnesota Wild - St. Louis Blues 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Góly:
21. Dumba (Parise), 28. Niederreiter (Suter, Haula), 60. Mikael Granlund (Prosser, E. Staal) - 36. Tarasenko (Fabbri, Hunt)

Chicago Blackhawks - Dallas Stars 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Góly:
23. MARIÁN HOSSA (Hartman, Hinostroza), 33. Anisimov, 51. Panarin (Keith, P. Kane) - 22. Shore (Klingberg, McKenzie)

/útočník Marián Hossa odohral 19 minút a 10 sekúnd, raz ohrozil bránu súpera a strelil vyrovnávajúci gól na 1:1, útočník Richard Pánik (obaja Chicago) odohral 12 minút a 35 sekúnd, raz vystrelil na bránu súpera a nebodoval/

New York Rangers - New Jersey Devils 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Góly:
17. Kreider (Zuccarello, Klein), 37. J. T. Miller (K. Hayes), 40. Skjei (Stepan, Lindberg), 47. Pirri (Kreider, McDonagh), 59. Vesey (Pirri, Holden)

/útočník Marek Hrivík (NY Rangers) odohral 14 minút a 14 sekúnd, raz ohrozil bránu súpera a nebodoval/

Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Góly:
58. Gardiner (Zajcev, Marner) - 19. Rantanen (Duchene, Iginla), 48. MacKinnon (Barrie, Varlamov), 59. Comeau

/obranca Martin Marinčin (Toronto) pre zranenie nehral/

Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Góly:
22. Klefbom (Pitlick, Maroon), 43. Letestu (McDavid, Lucic), 52. Letestu - 15. Perreault (Little, Trouba), 32. Thorburn (DAŇO)

/obranca Andrej Sekera (Edmonton) odohral 24 minút a 9 sekúnd, dvakrát ohrozil bránu súpera, avšak nebodoval, útočník Marko Daňo odohral 7 minút a 52 sekúnd, na bránu súpera nevystrelil a asistoval pri prvom góle svojho tímu/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa strelil ďalší gól a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu