Hossa skóroval aj asistoval, Halák s druhou prehrou

Marián Hossa v súboji s Tannerom Glassom z Winnipegu Jets.
Marián Hossa v súboji s Tannerom Glassom z Winnipegu Jets. (Autor: SITA/AP)
SITA|14. okt 2011 o 06:51

Marián Hossa aj Alexander Ovečkin zaznamenali prvé góly v sezóne.

NEW YORK. V bohatom štvrtkovom desaťzápasovom programe zámorskej hokejovej NHL nastúpili len dvaja Slováci. Marián Hossa z Chicaga strelil Winnipegu svoj prvý gól v ročníku a pridal aj jednu asistenciu. Trenčianskeho odchovanca vyhlásili za druhú hviezdu zápasu.

Hossa sa presadil raz z troch streleckých pokusov. Hrdinom Blackhawks bol vo štvrtok Patrick Kane, ktorý dosiahol tri kanadské body (1+2). Najmä na centra prerobeného Kana, ktorý korčuľoval s krídlami Hossom a Carcillom, po súboji pochválil tréner Joel Quenneville po víťazstve 4:3.

"Je náročné zladiť, aby všetci hráči daného útoku odohrali dobrý zápas. Dnes sa to chlapcom podarilo. Keď je Kane na ľade, na centri či na krídle, a má puk, hrá veľmi dobre,“ uviedol kormidelník "jastrabov". Zaujímavosťou duelu je skutočnosť, že štyridsiate narodeniny oslávil obranca Sean O’Donnell a je najstarším hráčom Blackhawks od čias Tonyho

St. Louis s Jaroslavom Halákom v bránke prehralo v Dallase 2:3. Blues boli síce strelecky aktívnejší, ale Stars efektívnejší. Halák mal 21 úspešných zákrokov.

Vo Washingtone prvý gól Ovečkina

V dramatickom zápase vyhral Washington v Pittsburghu 3:2 po predĺžení, ktoré rozhodol Dennis Wideman. Prvý gól v sezóne dosiahol Alexander Ovečkin. Capitals sa proti Penguins darí, z ostatných pätnástich zápasov v základnej časti dosiahli už dvanásty úspech.

"Mali sme aj trochu šťastia, ale to k hokeju patrí," povedal na margo Widemanovho víťazného presného zásahu v predĺžení Nicklas Bäckström.

Český obranca Capitals Roman Hamrlík vo štvrtok absolvoval v zámorskej NHL už zápas s poradovým číslom 1314 a vyrovnal tak maximum svojho slávneho krajana Bobbyho Holíka.

Aktéri stretnutia si pripomenuli obete septembrovej leteckej tragédie, pri ktorej zahynuli hráči ruského klubu Lokomotiv Jaroslavľ. Všetci hráči absolvovali duel v dresoch so špeciálnou nášivkou, tie sa v najbližších dňoch objavia v dražbe prostredníctvom oficiálnej stránky súťaže. Výťažok poputuje na pomoc pozostalým obetí.

"Myslím si, že Amerika takouto formou preukázala úctu k pamiatke chlapcom, ktorí zahynuli pri leteckom nešťastí, ale aj celému Rusku," povedal Alexander Ovečkin, spolu s Malkinom jeden z hlavných iniciátorov spomienkovej akcie.

"Ako sme videli, aj rivali sa dokážu spojiť, ak ide o pomoc niekomu, kto je v núdzi," uviedol šéf Kontinentálnej hokejovej ligy Alexander Medvedev.

Ottawa dostala od Colorada sedmičku

Sedemgólovú prehru svojho mužstva videli diváci v Ottawe, kde Senators podľahli Coloradu 1:7. Ďalšie dva kanadské body si za gól a asistenciu pripísal mladík Gabriel Landeskog, jeho presný zásah bol dokonca víťazný. "Je veľmi dobré, že sa nám darí. Dnes sa pred nás odrážali všetky puky a my sme ponúknuté šance premieňali," uviedol mladý švédsky hokejista, ktorého si "Avs" vybrali v júnovom drafte nováčikov.

New York Islanders zdolali Tampu Bay hladko 5:1 aj vďaka štyrom bodom Johna Tavaresa, ktorý si dvoma gólmi otvoril svoj tohtosezónny účet a pridal aj dve asistencie.

V poradí 263. víťazstvo v drese Flames, čo je nový klubový rekord, dosiahol brankár Miikka Kiprusoff, jeho Calgary vyhralo v Montreale 4:1. V bránke "Habs" sa opäť predstavil Carey Price, slovenský gólman Peter Budaj na súťažnú premiéru v novom klube stále čaká.

Ani zranenie skúseného brankára Martina Brodeura nezabránilo New Jersey zdolať silného protivníka Los Angeles Kings 2:1 po samostatných nájazdoch. Brodeur si zranil počas prvej tretiny pravé rameno a duel dochytal Johan Hedberg.

"Počas jedného zo zákrokov som si vykĺbil rameno. Necítil som sa tak, že by som s tým mohol pokračovať. Prišiel som do šatne, zložil zo seba výstroj a vedel, že ďalej to nepôjde," povedal po stretnutí Brodeur, ktoré zranenie by však nemalo byť vážne.

ico

Výsledky:

Dallas - St. Louis 3:2 (1:0, 2:1, 0:1) - Jaroslav Halák (STL) mal 21 úspešných zákrokov

Góly: 19. L. Eriksson (Ott), 28. Burish (Daley), 35. Morrow (Robidas, Ribeiro) - 35. D´Agostini (Steen, Huskins), 44. C. Stewart (Shattenkirk, Berglund)


Pitttsburgh - Washington 2:3 po predĺžení (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)

Góly: 3. Neal (Sullivan, Malkin), 57. Neal (Malkin, Kunitz) - 22. Knuble (Siomin, Alzner), 41. Ovečkin (Green, Nicklas Bäckström), 63. Wideman (Nicklas Bäckström)

Montreal - Calgary 1:4 (1:3, 0:1, 0:0)

Góly: 2. A. Kosticyn (Pacioretty) - 8. Bourque (Tanguay, Butler), 12. Hagman (O. Jokinen, Bouwmeester), 15. Moss (Tanguay), 34. Bourque (Stajan, Butler)

New Jersey - Los Angeles 2:1 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 14. Eliáš (P. Sýkora, Parise), rozhodujúci sam. nájazd Kovaľčuk - 2. Gagne (J. Williams, Kopitar)

Ottawa - Colorado 1:7 (1:2, 0:1, 0:4)

Góly: 5. M. Michálek (Karlsson, Gončar) - 8. Hejduk (E. Johnson, P. Šťastný), 9. Landeskog (O´Reilly), 38. Lindström (R. Wilson, Duchene), 42. Duchene (Landeskog, O´Reilly), 45. Winnik (O´Brien), 54. Jones (Hejduk, E. Johnson), 58. Lindström (R. Wilson, O´Reilly)

New York Islanders - Tampa Bay 5:1 (4:1, 1:0, 0:0)

Góly: 1. Tavares, 10. Moulson (Tavares, Eaton), 16. Tavares (Moulson, Parenteau), 19. Parenteau (Tavares), 27. Grabner (Okposo) - 8. Stamkos (M. Bergeron)

Detroit - Vancouver 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Góly: 29. Abdelkader (Bertuzzi, N. Kronwall), 31. Filppula (Franzen, Hudler)

Chicago - Winnipeg 4:3 (2:2, 2:1, 0:0) - Marián Hossa (CHI) 1+1

Góly: 10. Brunette (Kane, Toews), 17. Kane (MARIÁN HOSSA, Carcillo), 21. MARIÁN HOSSA (Leddy, Kane), 27. Bolland (Bickell) - 5. Slater (Oduya), 8. Slater (Hainsey, Glass), 35. Wellwood (Hainsey, Maclean)

Nashville - Phoenix 2:5 (0:3, 1:1, 1:1)

Góly: 35. R. Suter (Legwand), 50. C. Wilson (Legwand, S. Kosticyn) - 12. Schlemko (Nokelainen, Torres), 15. Ray Whitney (Langkow, Doan), 19. Korpikoski (Gordon, Pyatt), 32. Boedker (Hanzal, Yandle), 59. Doan (Klesla)

Minnesota - Edmonton 2:1 po sam. nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 29. Cullen (Latendresse), rozhodujúci sam. nájazd Setoguchi - 12. R. Smyth (Belanger, Eberle)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa skóroval aj asistoval, Halák s druhou prehrou