Hossa, Kopecký aj Handzuš skórovali

Marián Hossa strieľa gól.
Marián Hossa strieľa gól. (Autor: SITA/AP)
SITA|1. mar 2011 o 07:31

Marián Hossa s Tomášom Kopeckým pomohli gólmi k výhre Chicaga na ľade Minnesoty.

NEW YORK. Tri góly z hokejok slovenských útočníkov padli v dvoch pondelkových zápasoch severoamerickej NHL. Tomáš Kopecký a Marián Hossa svojimi presnými zásahmi prispeli k víťazstvu Chicaga na ľade Minnesoty 4:2 a opäť o niečo priblížili obhajcu titulu k účasti v play-off.

Kopecký sa v druhej tretine strelou zápästím postaral o druhý gól hostí na 2:0, Hossa pečatil výsledok v oslabení, keď sa strelecky presadil už v štvrtom zápase v rade. "Určite mi to dvíha sebavedomie. Snažím sa myslieť pozitívne a pokračovať v práci. Dobré veci potom prídu samé," spokojne konštatoval Hossa, pre ktorého to bol 16. gól a 37. bod v tejto sezóne.

Piata výhra v rade za sebou

Piate víťazstvo v rade posunulo "čiernych jastrabov" už na piatu pozíciu v tabuľke Západnej konferencie, pričom za štvrtým Phoenixom zaostávajú iba o 2 body. Rovnaký počet bodov však delí Chicago od nepostupového deviateho a desiateho miesta, takže záver sezóny na Západe bude ešte veľkou drámou.

Los Angeles Kings s Michalom Handzušom v zostave sa predstavili na vlastnom ľade proti Detroitu a hoci slovenský center otvoril v 5. min zápasu skóre, Red Wings ešte v prvej tretine odpovedali troma gólmi, postupne si vybudovali hrozivý náskok 7:1 a dovolili domácim len kozmeticky prikrášliť výsledok na 4:7. "Červené krídla" si zapísali šiestu výhru na súperovom klzisku v rade a pomaly sa doťahujú na lídra Západnej konferencie z Vancouveru.

"Vedia využiť každú jednu chybu. A my sme dnes spravili aj také, ktoré by sme nemali. Zlyhali sme po psychickej stránke. Myslím si, že musíme tento súboj rýchlo pustiť z hlavy. Všetky chybičky proti takýmto vynikajúcim mužstvám vás niečo stoja," uviedol slovenský stredný útočník Handzuš.

"Nemám poňatia," nevedel odpovedať útočník Red Wings Darren Helm na otázku, čo je základom úspechu jeho tímu u súperov. "Hľadáme spôsoby, ako vonku vyhrávať. Podľa mňa sme dnes odohrali solídny duel. Prial by som si, aby sa nám takto darilo aj pred vlastnými tribúnami. Práve teraz sme však spokojní s tým, že cestujeme mimo nášho mesta. U súperov sme momentálne veľmi úspešní," dodal center, ktorý v stretnutí vsietil jeden gól a pripísal si tiež jednu asistenciu.

Pondelok - výsledky:

Minnesota - Chicago 2:4 (0:0, 0:3, 2:1)

Góly: 41. Havlát (Clutterbuck), 56. Burns (Brodziak, Havlát) - 21. Sharp (Toews, Keith), 27. KOPECKÝ (Stalberg, B. Campbell), 35. Toews (P. Kane, Sharp), 59. MARIÁN HOSSA (Toews). Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše: Staubitz na 5 min za bitku - Scott na 5+10 min za bitku a vyprovokovanie bitky, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1. Strely na bránku: 26:34, brankári: Niklas Bäckström - Crawford. Diváci: 19 155.

Los Angeles - Detroit 4:7 (1:3, 0:1, 3:3)

Góly: 5. HANDZUŠ (Stoll, Kopitar), 53. D. Brown (Kopitar, Richardson), 59. Simmonds (Ponikarovskij, Doughty), 60. Richardson (Greene) - 7. D. Miller, 8. Cleary (Hudler), 19. Lidström (Modano, Zetterberg), 40. Daciuk (Zetterberg, Kronwall), 43. Helm, 46. D. Miller (Draper, Helm), 51. Hudler (Kindl, Bertuzzi). Vylúčení: 4:4, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1. Strely na bránku: 39:27, brankári: Quick (46. Bernier) - Howard. Diváci: 18 118.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa, Kopecký aj Handzuš skórovali