Honvéd Budapešť pozval Dunajskú Stredu na prípravný súboj

SITA|25. nov 2008 o 12:24

Funkcionári futbalového klubu FK DAC 1904 Dunajská Streda prijali ponuku zástupcov maďarského klubu Honvéd Budapešť.

DUNAJSKÁ STREDA. Funkcionári futbalového klubu FK DAC 1904 Dunajská Streda prijali ponuku zástupcov maďarského klubu Honvéd Budapešť na medzinárodný prípravný zápas oboch klubov.

Dejiskom stretnutia, ktoré jeho iniciátori naplánovali na utorok 25. novembra o 18.00 h, bude budapeštiansky Bozsik štadión. Podľa generálneho manažéra FK DAC 1904 Dušana Chytila zverenci trénerskej dvojice Werner Lorant - Mikuláš Radványi na súboj s Honvédom nastúpia v plnej sile, hoci hráčov A-tímu doplnia aj niektorí futbalisti z B-mužstva.

Dôvodom tohto kombinovaného zloženia "žlto-modrých" je najmä skutočnosť, že futbalistov zo Žitného ostrova ešte v sobotu 29. novembra čaká stretnutie posledného jesenného 18. kola Corgoň ligy 2008/09 s Dubnicou. "Samozrejme, že budeme trochu šetriť kľúčových hráčov, no Honvéd v žiadnom prípade nepodceníme. V Budapešti chceme dôstojne reprezentovať celý slovenský ligový futbal," povedal Dušan Chytil v utorok pre agentúru SITA.

"Ponuku odohrať toto stretnutie sme v klube privítali, lebo podľa mňa by podobných medzinárodných stretnutí malo byť oveľa viac," vysvetlil generálny manažér aktuálne šiesteho mužstva Corgoň ligy. "Sme predsa susedia. Žijeme spolu v tomto stredoeurópskom priestore a keď hranice už nie sú problémom, mali by sme sa stretávať častejšie - a nie iba v rámci letnej či zimnej prípravy," pokračoval Dušan Chytil.

Funkcionár Dunajskej Stredy ďalej uviedol, že takáto vzájomná konfrontácia by určite prospela nielen slovenskému, ale aj maďarskému, rakúskemu či poľskému futbalu. "Nemali by sme sa orientovať iba na zápasy našich domácich súťaží, mali by sme viac spolupracovať s ligovými mužstvami zo susedných krajín. Bolo by to osožné obom stranám. Futbal má predsa ľudí a národy spájať, nie rozdeľovať," zdôraznil D. Chytil.

Informáciu, že organizátori tohto športovo-charitatívneho stretnutia chcú výťažok z neho venovať obetiam brutálneho policajného zásahu, ktorý sa v D. Strede udial počas zápasu 14. kola CL medzi domácim FK DAC a hosťujúcim Slovanom Bratislava (0:4), D. Chytil komentovať nechcel.

"Do Budapešti sa chystá okolo 150 našich priaznivcov. Verím, že sa budú správať tak ako cez víkend v Banskej Bystrici, kde ich na zápase 17. kola ligy bolo okolo štyristo a nikto s nimi nemal žiadne problémy. Všetko prebehlo, ako malo - a všetci boli spokojní. Veď my máme normálnych fanúšikov. Preto som rád, že to postupne dokazujeme celému Slovensku. K incidentu so Slovanom sa už nechceme vracať. Každý vidí, čo sa okolo toho deje. Koľko zbytočných problémov ten inkriminovaný zákrok polície narobil. My chceme hrať futbal a ostatné nás nezaujíma," konštatoval Chytil.

Manažér D. Stredy v utorok ešte nevedel potvrdiť informáciu, že slávnostný výkop zápasu Honvéd Budapešť - ŠK Slovan Bratislava by mal vykonať 18-ročný Krisztián Lengyel, ktorý pri zákroku polície utrpel ťažký úraz tváre a chrbtice. "Viem, že organizátori to chceli vybaviť, ale nie je to jednoduché. Veď Krisztián je ťažko zranený človek. Cestovať s ním do Budapešti nebude vôbec jednoduché. Ešte nosí ochranný korzet krku," dodal Dušan Chytil.

Nachádzate sa tu:
Domov