Holota zapracoval na detailoch, teraz je pripravený poraziť Hromeka

(Zdroj: OKTAGON MMA)
Daniel Stankovič|16. jún 2021 o 13:08 (aktualizované 16. jún 2021 o 14:59)

Pred návratom je presvedčený o svojich kvalitách.

BRNO. Sobotňajší turnaj Oktagon 25 ponúkne aj zápas dvoch bojovníkov, ktorí sa naposledy predstavili na decembrovom podujatí domácej organizácie.

Na predzápasovej karte sa stretne český bojovník Václav Holota (4-1 MMA) s bývalým slovenským thaiboxerom Danielom Hromekom (2-1 MMA).

Práve zástupca najväčšieho klubu v Českej republike Reinders MMA, Václav Holota, bol hosťom pravidelného vysielania na kanáli MMA Letem Světěm.

V súvislosti s Holotom sa dodnes fanúšikom spája jeho posledný súboj na Oktagon 20, kedy v zápase s Christianom Jungwirthom bol napriek prehre viackrát blízko ukončeniu nemeckého bojovníka.

Videl som to niekoľkokrát, veľmi sa to rozoberalo a rozoberali sme to aj my s tímom. Pracovali sme na chybách zo zápasu na tréningoch. V tom súboji rozhodla na jednej strane sila Jungwirtovej vôle a na druhej strane detaily v dotiahnutí techniky na zemi.

Veľakrát som ho mal na lopate, ale vždy to o vlas ušlo. U každej techniky to bol iný detail, najbližšie ukončeniu som bol pri armbare a asi ako každý kto sa tomu rozumie vie, že tú ruku musíš ťahať cez spodnú nohu, tak ja som to robil cez vrchol suspenzoru. Vlastne kvôli tomu mi tá ruka skĺzla inde, než by som chcel. Vďaka tomu dokázal ruku vytočiť a ušiel z toho,“ opísal dôležité zápasové momenty v súboji Holota.

Hoci kvality svojho najbližšieho súpera nespochybňuje, je presvedčený o tom, že bývalému thaiboxerovi Hromekovi nebude jeho štýl zápasenia sedieť a zápas dotiahne do víťazného konca.

„Určite má veľké skúsenosti z postoji, to je jeho najväčšia zbraň. Aj z toho čo som videl, dobre preniesol thaibox do MMA. Nepovedal by som však, že bude v niečom lepší, lebo vždy je to o tom, ako ti sadne štýl súpera. Mám tú výhodu na rozdiel od neho, že si môžem vybrať, či chcem, aby zápas odohrával v postoji alebo na zemi. Môžem sa rozhodnúť,“ povedal dnes už bývalý učiteľ telesnej výchovy, ktorý sa tesne pred vstupom do Oktagonu rozhodol naplno venovať profesionálnej kariére.

Posledné dni pred zápasom trávi Holota mimo dosahu sociálnych sietí, pričom nepodceňuje detaily, ktoré by v konečnom zúčtovaní mohli hrať veľkú rolu.

Toto je tá najhoršia časť prípravy, kedy držíš tú váhu, čakáš, nechceš ísť nikam. Keď sme boli včera pri vode, bol som radšej len na brehu, aby som pre istotu niečo nepodcenil a neprechladol. Sleduješ každý malý detail, ktorý by Ťa pred zápasom mohol ovplyvniť a pokaziť celú polročnú prípravu,“ dodáva.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Holota zapracoval na detailoch, teraz je pripravený poraziť Hromeka