Hološko vo štvrtok hrdinom Besiktasu

SITA|23. sep 2011 o 15:15

Slovenský futbalový reprezentant Filip Hološko "okorenil" svoj štvrtkový debut v tureckej Süper Lig 2011/2012 víťazným zásahom "svojho" Besiktasu JK v zápase na pôde Bursasporu (2:1).

ISTANBUL.

Hostia dlho prehrávali 0:1, v 87. min vyrovnal český stredopoliar Tomáš Sivok a o dve minúty na to strhol víťazstvo na stranu Besiktasu práve spomenutý 27-ročný rodák z Piešťan. Hološko pritom do duelu naskočil až v 75. min.

"Nevzdávali sme sa a bojovali sme až do konca. Najprv vyrovnal Sivok po peknej hlavičke od brvna, potom sa podarilo mne streliť víťazný gól, keď z ľavej strany išiel dopredu dlhý pas, na ktorý som si nabehol a hlavičkou z vnútra šestnástky som umiestnil loptu k žrdi. Možno mal brankár vybiehať, to už neviem, v každom prípade som loptu trafil ideálne, čiže len ťažko si na ňu mohol siahnuť," povedal slovenský reprezentačný útočník pre svoju oficiálnu internetovú stránku filipholosko.eu.

Hološko zároveň objasnil obrovskú rivalitu medzi Bursasporom a Besiktasom. "Tieto zápasy sú vždy rizikové, po novom už dokonca ani nemôžu chodiť fanúšikovia Besiktasu do Bursy a opačne. Preto sme aj teraz hrali bez nich, ale som presvedčený, že víťazstvom 2:1 v poslednej minúte sme im spravili veľkú radosť," uzavrel účastník minuloročného svetového šampionátu v Juhoafrickej republike.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hološko vo štvrtok hrdinom Besiktasu