K reprezentácii sa pripojí Slafkovský, dve veľké pekinské opory neprídu

Juraj Slafovský.
Juraj Slafovský. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. apr 2022 o 20:54

Z NHL aktuálne vyzerá reálne iba príchod Tomáša Tatara.

DRÁŽĎANY. V kádri slovenskej hokejovej reprezentácie pred MS v hokeji Helsinkách už nebude pokračovať v príprave brankár Dominik Riečický.

Na utorňajšom zraze v Žiline pred turnajom Kaufland Cup pribudnú do mužstva brankár Adam Húska a útočníci Juraj Slafkovský a Miloš Roman.

Po sobotnom prípravnom zápase v Drážďanoch o tom informoval manažér reprezentácie Oto Haščák.

Potvrdil tiež, že na MS nebudú štartovať Marek Hrivík a Peter Cehlárik. "Pripojí sa k nám Húska, Slafkovský a aj Roman, hoci je unavený po finálových bojoch v českej lige.

Uvidíme, v ktorých zápasoch nastúpia. Tento tím zatiaľ zostane pohromade, zariadime sa aj podľa vývoja finálovej série v slovenskej extralige. Sledujeme tam štyroch hráčov," povedal Haščák.

Okrem Romana prichádzajú do úvahy aj jeho kluboví spoluhráči Marko Daňo a Martin Marinčin. "Markovi sa chystám telefonovať a aj Marinčinovi," potvrdil Haščák.

Z NHL by mohli Slovensko na šampionáte posilniť Tomáš Tatar, ostatní hráči sa vyjadrili negatívne, ďalších čaká play off. "Miro Šatan je v kontakte s Tomášom Tatarom, ale ten je momentálne chorý. Ale je to otvorené.

Ostatní chlapci ako Studenič, Chára a Sekera povedali, že nie. Necháme si otvorené miesto pre dvojicu Černák - Feherváry, aspoň jeden by nám mohol pomôcť," povedal manažér.

Haščáka v sobotu čakal ešte telefonát s obrancom Martinom Gernátom, ktorý si však lieči zranenú nohu: "Mám s ním naplánovaný hovor, dnes mal nejaké cvičenia a sme dohodnutí, že si zavoláme. Musí sa rozhodnúť on po lekárskej prehliadke."

MS v ľadovom hokeji 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»K reprezentácii sa pripojí Slafkovský, dve veľké pekinské opory neprídu