Rozhodol prvý reprezentačný gól Okuliara. Slováci opäť zdolali Nemcov

Slovenskí hokejisti sa tešia z výhry nad Nemeckom v príprave na MS v hokeji 2022.
Slovenskí hokejisti sa tešia z výhry nad Nemeckom v príprave na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR, SITA|30. apr 2022 o 19:11 (aktualizované 30. apr 2022 o 20:35)

Slováci museli dvakrát mazať vedenie súpera.

Príprava pred MS v hokeji 2022

Slovensko - Nemecko 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Góly: 18. Lantoši (Čerešňák, Krištof), 34. Pospíšil (Lunter, Čerešňák), 57. Okuliar (Čerešňák) - 15. Fleischer (Blank), 33. Jentzsch (Fleischer, Blank)

Rozhodovali: Hoppe, Hunnius - Höfer, Klíma

vylúčení: 1:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2300 divákov

Nemecko: Jenike - Karrer, Zimmermann, Huss, Rogl, Bender, Münzenberger, Hüttl, Wagner - Fischbuch, Loibl, Schmölz - Eder, Blank, Jentzsch - Braun, Soramies, Höfflin - Fleischer, Leonhardt, Ehl

Slovensko: Rybár - Čerešňák, Rosandič, Bučko, Jánošík, Grman, Ivan, Mudrák, Koch - Lantoši, Krištof, Liška - Pospíšil, Tamáši, Lunter - Minárik, Kollár, Regenda - Mucha, Valach, Okuliar

DRÁŽĎANY. Slovenskí hokejisti zdolali Nemecko 3:2 vo svojom štvrtom zo šiestich prípravných zápasov pred blížiacimi sa MS v hokeji 2022.

Pre zverencov Craiga Ramsayho to bol tretí triumf v príprave pred MS, predtým zdolali Česko 3:1. Tomu istému súperovi o dva dni neskôr podľahli 3:4 po nájazdoch. V Drážďanoch potom v piatok zdolali Nemecko 3:1.

V najbližších zápasoch pred MS sa slovenskí hokejisti predstavia na turnaji Kaufland Cup v Žiline. Vo štvrtok 5. mája o 18.00 h privítajú Nórsko, o dva dni neskôr v sobotu o 16.00 nastúpia proti Francúzsku.

Priebeh zápasu: Slovensko - Nemecko

I. tretina:

Nemci preverili ako prví obranu súpera, Rybár dobre zasiahol. Krátko na to hrali domáci prvú presilovku, ale Slováci sa ubránili. V 5. minúte nastrelil Grman žŕdku, vzápätí prišla veľká šanca Nemcov. Loibla však vychytal Rybár.

Slovenský brankár ale inkasoval v 14. minúte, keď ho v početnej výhode prekonal Fleischer. Odpoveď prišla o tri minúty neskôr, keď sa v presilovke presadili aj Slováci, Lantoši nedal Jenikemu šancu po strele z pravej strany.

II. tretina:

Do druhej tretiny vstúpili lepšie domáci, Rybár si pripísal niekoľko zákrokov za sebou. Na opačnej strane sa do dobrej šance dostal Krištof, ale nemecký brankár dobre zareagoval.

Hra sa potom prelievala z jednej strany na druhú, šancí bolo málo, ale v polovici zápasu išiel na trestnú lavicu Tamáši a tento faul potrestal Jentzsch svojim prvým gólom v reprezentácii.

O 42 sekúnd neskôr vyrovnal Pospíšil, jeho strelu ešte tesne pred bránkou tečoval nemecký obranca.

III. tretina:

V tretej tretine sa obraz hry nezmenil. Obe mužstvá dobre korčuľovali a bránili, šancí bolo málo. V 46. minúte hrali Nemci presilovku a mohli ísť do vedenia, no Höfflinovu strelu fantasticky zneškodnil Rybár.

Potom sa oba tímy snažili rozhodnúť v riadnom hracom čase, napokon sa to podarilo Slovákom. Čerešňák našiel na ľavej strane kruhov Okuliara a ten bez prípravy rozhodol o osude stretnutia.

Nemci sa snažili o vyrovnanie v power play, ale šancu na gól si už nevypracovali.

Hlasy po zápase

Craig Ramsay, tréner SR: "Nemci hrali veľmi agresívne, pomáhali svojim obrancom, boli aktívni. Museli sme bojovať a nájsť spôsob, aby sme vyhrávali súboje. Bol to náročný zápas pre oba tímy. Nevyhráte vždy ľahko, niekedy to musíte vybojovať. Teší ma, že sme našli cestu k víťazstvu, aj keď sme možno nehrali najlepšie."

Peter Čerešňák, kapitán SR, autor troch asistencií v zápase: "Nemci mali väčší tlak ako včera, na môj vkus až priveľký. Z víťazstva máme radosť, našli sme k nemu cestu, ale musíme zlepšiť nejaké činnosti. Snažili sme sa hrať rovnako, nepanikárili sme."

Kristián Pospíšil, strelec druhého gólu Slovenska: "Cení sa každé jedno víťazstvo. Sme radi, že si vezieme domov dve. Ale hra v niektorých fázach musí byť lepšia, sme si toho vedomí. Polepšíme sa, verím, že v ďalších zápasoch v Žiline to už bude lepšie."

Oliver Okuliar, strelec víťazného gólu SR: "Prvý gól v reprezentácii ma teší a ešte k tomu víťazný. Za bránou som si vybojoval puk, Peter Čerešnák mi to s prehľadom vrátil a presne som vystrelil. Dlhšie som nehral, v prvom zápase som sa cítil lepšie. V druhom to už bolo ťažšie. Ale užíval som si to."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Rozhodol prvý reprezentačný gól Okuliara. Slováci opäť zdolali Nemcov