Žilina má prvú prekážku za sebou, Žiar hrýzol do posledných sekúnd

Hokejisti Vlci Žilina.
Hokejisti Vlci Žilina. (Autor: Facebook/Vlci Žilina)
TASR|22. mar 2024 o 20:05

Hrdinom piateho zápasu bol dvojgólový Belluš.

Play-off Tipos SHL - štvrťfinále, 5. zápas

Vlci Žilina - Žiar nad Hronom 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 2. Belluš (Juščák, Melcher), 25. Koyš (Djakov, Safaralejev), 60. Belluš (Bezúch) - 17. Brumerčík (Petrík, Nazarov).

Rozhodovali: Tornay, Synek - Frimmel, Jurčiak, vylúčení: 4:2 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 2638 divákov.

/konečný stav série: 4:1, Žilina postúpila do semifinále/

ŽILINA. Hokejisti Žiliny, ako jednoznačne najlepší základnej časti, postúpili do semifinále druhej najvyššej slovenskej súťaže - Tipos SHL.

V piatom štvrťfinálovom zápase play-off zdolali na domácom ľade Žiar nad Hronom 3:1 a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy triumfovali 4:1.

Hrdinom piateho zápasu série bol útočník Martin Belluš, ktorý najskôr v druhej minúte otvoril skóre a 17 sekúnd pred koncom aj uzavrel skóre duelu.

Hlasy po zápase:

Ernest Bokroš, tréner Vlci Žilina: "Musím priznať, že to bola pre nás naozaj ťažká séria. Bojovali sme najmä s brankárom Petríkom, ktorý podal nadštandardný výkon. Samozrejme, Žiar bol veľmi dobre organizovaný, chlapci prekvapili, že kondične vládali v tých stretnutiach.

Hrali na blokovanie striel, defenzívu, protiútoky. Ten jeden zápas, možno aj dva, si zaslúžili vyhrať. Prvú sériu máme za sebou, sme radi, že úspešne a budeme čakať na súpera."

Jerguš Bača, tréner HK MŠK Indian Žiar nad Hronom: "Čo sa týka duelu, je to pre nás krutá prehra, veľmi sme sa chceli vrátiť do Žiaru. Bolo to naozaj náročné, Žilina má veľmi kvalitné mužstvo na všetkých postoch. Napriek tomu si myslím, že sme súpera potrápili v každom zápase, s výnimkou toho druhého v Žiline. Tam sme nezvládli prvú tretinu.

Okrem toho to bolo veľmi vyrovnané. Musím sa poďakovať chlapcom. Celú sériu odmakali a dali zo seba maximum. Trošku ma mrzí, že sme nemali takú ofenzívnu silu. Niektorí hráči sú vo Zvolene, iní sú chorí a zranení. Pred všetkými však musím dať klobúk dole. Proti mužstvu, ktoré má ambície postúpiť, do toho dali všetko.”

Pavúk play-off Tipos SHL

Aktuálny pavúk play-off Tipos SHL.
Aktuálny pavúk play-off Tipos SHL. (Autor: Sportnet)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Žilina má prvú prekážku za sebou, Žiar hrýzol do posledných sekúnd