Žilina v druhej tretine excelovala, finálová séria sa sťahuje na východ

Na snímke uprostred gólová radosť žilinského útočníka Bruna Mráza.
Na snímke uprostred gólová radosť žilinského útočníka Bruna Mráza. (Autor: TASR)
TASR|22. apr 2023 o 21:20 (aktualizované 22. apr 2023 o 22:40)

V prostrednej časti strelili domáci poltucet gólov.

Tipos SHL - finále play-off, 5. zápas

Žilina - Humenné 9:1 (2:1, 6:0, 1:0)

Góly: 7. Varga (Pacalaj, Melcher), 9. Paukovček (Koyš, Pohl), 21. Mráz (Koyš), 21. Melcher (Varga), 23. Růžička (Koyš), 30. Sýkora, 31. Macek (Mráz, Pacalaj), 33. Jakubík, 57. S. Rehák (Macek) - 19. Ťavoda (Novický, Horvát)

Rozhodovali: Fridrich, Korba - Hercog, Tvrdoň, vylúčení: 11:9 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 4620 divákov

Žilina: Romančík - Novák, Sloboda, Šidlík, Pohl, Pacalaj, Růžička, Pišoja, Nahálka - Varga, Halama, Melcher - Macek, Mráz, Koyš - S. Rehák, Paukovček, Sýkora - Lopušan, Jakubík, Tibenský

Humenné: Durný (23. Krasanovský) - Lenďák, Novota, Novický, Pulščák, Ťavoda, Kudin, Zekucia - Lačný, Vrábeľ, Vaško - Horvát, Krajňák, Borov - Legalin, Trandin, Safaralejev - Frič, Markuš, Zahradník - J. Ragan

/stav série: 2:3/

ŽILINA. Hokejisti Žiliny v piatom finálovom zápase play off Tipos Slovenskej hokejovej ligy (SHL) deklasovali HC 19 Humenné na domácom ľade 9:1.

Stav série tak znížili na 2:3. Piaty duel série hranej na štyri víťazné zápasy je na programe v pondelok 24. apríla o 16.00 h v Humennom.

Žilinčania išli od úvodu za víťazstvom a v 9. minúte viedli 2:0 po góloch Vargu a Paukovčeka. Obranca hostí Ťavoda síce v 19. minúte znížil, no "Vlci" gólovým uragánom v druhej tretine potvrdili presvedčivé víťazstvo.

Po góloch Mráza, Melchera a Růžičku bolo v 23. minúte už 5:1 a brankára hostí Durného vystriedal Krasanovský. Ten prvýkrát inkasoval v 30. minúte po strele Sýkoru, na ktorého krátko na to nadviazali Macek a Jakubík - 8:1.

Skóre zápasu uzavrel v 57. minúte domáci útočník Rehák.

Hlasy po zápase:

Jarrod Skalde, hlavný tréner Vlci Žilina: "Vedeli sme, že dnes to bude ťažké. Znova sme sa dostali do dvojgólového vedenia, čo bolo dôležité, keďže na konci prvej Humenné znížilo. V druhej sme zabrali a podarilo sa nám premeniť aj presilovku. Špeciálne tímy hrajú veľkú úlohu v celej sérii a som rád, že nám dnes jedna vyšla. Musíme ich však premieňať viac.

Najdôležitejšia vec pre nás je, že sme dnes vyhrali rozdielom triedy, hráči ukázali charakter. Atmosféra na štadióne bola úžasná, bolo to pre hráčov veľmi motivujúce, celý klub oceňuje túto podporu a hráčom to pomáha."

Ivan Boržík, asistent trénera HC 19 Humenné: "Nemali sme ideálny vstup do stretnutia, ale začiatok tej druhej tretiny bol... Prehrali sme bitku, ale nie vojnu, ideme ďalej. Musíme hrať úplne inak, viac sa hýbať. A vrátiť sa k tomu, čo nás zdobilo v domácich zápasoch."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Žilina v druhej tretine excelovala, finálová séria sa sťahuje na východ