Slovák na Hlinka Gretzky Cupe zaujal experta. Môže byť tromfom pre draft

Adam Cedzo.
Adam Cedzo. (Autor: Puckfans.at/Andreas Robanser)
SITA|5. aug 2022 o 16:31

Adam Cedzo dvoma gólmi zariadil triumf slovenskej osemnástky nad Švajčiarskom.

BRATISLAVA. Zámorský expert Tony Ferrari z magazínu The Hockey News zaradil slovenského hokejistu Adama Cedza medzi tri hviezdy uplynulého hracieho dňa.

Mladý 17-ročný útočník dvoma gólmi zariadil víťazstvo slovenskej osemnástky nad Švajčiarskom na Hlinka Gretzky Cupe 2022.

Cedzo najskôr v 35. minúte vyrovnal stav duelu na 2:2 a v 62. minúte rozhodol o triumfe Slovákov 3:2 po predĺžení. Ferrarimu sa páči jeho herný štýl a vidí v ňom sľubný potenciál do budúcnosti.

"Zaslúži si všetko uznanie, ktoré dostal za svoj výkon. Nebol najlepší slovenský hráč v celom zápase - tým bol brankár Samuel Urban - ale zažiaril, keď to bolo najviac treba. Prvý gól strelil v presilovke z tesnej blízkosti bránky.

Aj keď nie je vôbec robustný hráč, je pre súperov náročné odpratať ho z bránkoviska. V predĺžení bol opäť v správnom čase na správnom mieste.

František Dej na seba naviazal dvoch protihráčov a potom naservíroval puk pre bránku Cedzovi, ktorý sa nepomýlil," zhodnotil Ferrari výkon mladého Slováka v dueli proti Švajčiarsku.

Najmä vďaka dvom presným zásahom Cedza si Slováci zahrajú v piatok o konečné piate miesto na turnaji proti Američanom. Podľa Ferrariho by v sezóne 2022/2023 mohol zaujať odborníkov pred draftom nováčikov do zámorskej NHL.

"Cedzo je energický útočník so šikovnými rukami a so schopnosťou rýchlo prihrávať. Dokáže si dobre načasovať svoj pohyb. Rozumie tomu, že aj keď má trochu útlejšiu postavu, najnebezpečnejší je ako útočník v predbránkovom priestore.

Mohol by byť tajný tromf pre budúcoročný draft," napísal expert o odchovancovi bratislavského Ružinova, ktorý momentálne pôsobí v českom Třinci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovák na Hlinka Gretzky Cupe zaujal experta. Môže byť tromfom pre draft