Dráma vyvrcholila predĺžením. Slováci porazili Švajčiarov a zabojujú o piate miesto

Momentka zo zápasu Slovensko - Švajčiarsko na Hlinka Gretzky Cup 2022.
Momentka zo zápasu Slovensko - Švajčiarsko na Hlinka Gretzky Cup 2022. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
Sportnet, TASR|4. aug 2022 o 01:47

Slovensko vyhralo nad Švajčiarskom 3:2 po predĺžení.

Hlinka Gretzky Cup 2022 - skupina A

Slovensko - Švajčiarsko 3:2 pp (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 12. Jenčko (Eperješi, Molnár), 35. Cedzo (J. Chromiak, Molnár), 62. Cedzo (Dej) - 16. Zürcher, 34. R. Meier (Braillard, S. Meier).

Vylúčení na 2 min: 6:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

Zostava SR: S. Urban - J. Chromiak, Baran, Eperješi, Pišoja, S. Barcík, Beluško, Ďurina - Cedzo, Pobežal, Císar - Molnár, Jenčko, Kukumberg - Pekarčík, Dej, Kurila - Rohaľ, Párička, Maruna - Stahoň

RED DEER. Slovenskí hokejisti vyhrali vo svojom treťom zápase na prestížnom turnaji Hlinka Gretzky Cup nad Švajčiarskom.

Súpera po dramatickom priebehu zdolali 3:2 po predĺžení a zaistili si tretie miesto v skupine. V súboji o konečné piate miesto budú čeliť hráčom USA.

Slovenskí hokejisti mohli otvoriť skóre stretnutia v 5. minúte.

V oslabení unikli František Dej s Kamilom Rohaľom a druhý menovaný v stopercentnej šanci trafil iba švajčiarskeho brankára Ewana Hueta.

Stupňujúca sa aktivita Slovákov priniesla úvodný gól v 12. minúte. Strelu Lea Eperješiho tečoval nechytateľne do siete Daniel Alexander Jenčko.

Slováci hrali dobrý hokej, no časom sa zlepšovala aj hra súpera. Švajčiari to potvrdili v 16. minúte, keď vyrovnal Kevin Zürcher.

V závere prvej tretiny slovenský brankár dokonca čelil trestnému strieľaniu Lea Braillarda, ale predviedol úspešný zákrok a skóre ostalo vyrovnané.

Po prvý raz šli Švajčiari do vedenia v 34. minúte. Rafael Meier si našiel odrazený puk pred odkrytou bránkou a zblízka nedal šancu Samuelovi Urbanovi.

Slovensko sa však radovalo už minútu po Meierovom góle. Strelu Jakuba Chromiaka si pred bránou našiel cloniaci Adam Cedzo.

Tretia tretina góly nepriniesla a na rad prišlo predĺženie. V tom rozhodla pekná kombinácia medzi prihrávajúcim Dejom a skórujúcim Cedzom.

Tabuľka skupiny A

Poradie

Krajina

Zápasy

V

VP

PP

P

Skóre

Body

1.

Kanada

3

3

0

0

0

26:1

9

2.

Švédsko

3

2

0

0

1

13:7

6

3.

Slovensko

3

0

1

0

2

5:15

2

4.

Švajčiarsko

3

0

0

1

2

5:26

1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dráma vyvrcholila predĺžením. Slováci porazili Švajčiarov a zabojujú o piate miesto