Hetrik-nehetrik. Ako Libor Hudáček zlomil ťažobu Třinca v nájazdoch

Libor Hudáček v drese HC Oceláři Třinec.
Libor Hudáček v drese HC Oceláři Třinec. (Autor: Twitter HC Oceláři Třinec)
Šimon Čop|7. okt 2024 o 13:20

Hudáček sa bodovo rozbehol, najproduktívnejší je však Faško-Rudáš.

BRATISLAVA. Oceláři Třinec vstúpili ako obhajcovia českého titulu do sezóny 2024/25 neslávne. Z prvých piatich zápasov vyhrali len jeden a tesné duely nedokázali preklopiť na svoju stranu. 

Lenže minulý týždeň mohol znamenať zlom. Stál za ním Libor Hudáček. Rozhodol o ich prvej výhre po riadnom hracom čase v sezóne, a to po troch prehrách, ktoré už Třinec od úvodu ročníka utrpel po nájazdoch či v predĺžení.

Podobne dôležitý výkon pri kľúčovej výhre podal aj Martin Faško-Rudáš. Bol strojcom prvého domáceho víťazstva Liberca. 

Peter Cehlárik zas strelil svoj prvý gól v sezóne. Potrebuje sa naštartovať, bodovo nezažíva ideálny štart a platí to aj o Leksande. 

V zámorí to však ide dvom krajanom ako po masle. Viliam Kmec si po návrate z kempu Vegas podmaňuje juniorku a do výberu Slovákov, ktorí zaujali v zahraničných ligách, sa dostal i debutant Andreas Straka.

Libor Hudáček 

Gól, asistencia a víťazný samostatný nájazd. Hetrik Libora Hudáčka síce neexistuje, ale ak by sa rozhodol nejaký si patentovať, tento by ho vystihol celkom dobre. 

Presne takýmto spôsobom totiž zariadil výhru Třinca v nedeľu doma s Plzňou. Oceláři vyhrali 4:3 a po nepresvedčivom štarte si razia svoju cestu do popredia. 

VIDEO: Premenené samostatné nájazdy Třinca

Slovenský forvard proti Plzni najprv prihral na úvodný gól krajanovi Daňovi, potom sám jeden strelil, keď zvyšoval na 2:0 a napokon si zobral príklad od spoluhráča Teplého, keď obdobným spôsobom v nájazdoch našiel recept na protivníkovho brankára Máleka. 

“Na konci sme zabrali a hrali sme tak, ako sme mali. Som rád, že sme konečne vyhrali na nájazdy a máme dva body. Aj keď je treba tiež povedať, že sme súperovi jeden bod darovali,” sebakriticky zhodnotil Hudáček. 

V uplynulom týždni strelil gól aj pri triumfe 6:3 nad Libercom.

Martin Faško-Rudáš 

Aktuálne najproduktívnejším Slovákom v českej Tipsport extralige je Martin Faško-Rudáš. Po ôsmich zápasoch má na konte rovnaký počet bodov. 

Liberec ťahá zápas čo zápas. Len dvakrát sa mu stalo, že ukončil duel bez kanadského bodu a tímové bodovanie vedie o bod pred Róbertom Lantošim a o dva pred Michalom Ivanom. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Hetrik-nehetrik. Ako Libor Hudáček zlomil ťažobu Třinca v nájazdoch