Z kanoniera obetavý hrdina. Ako sa Daňo vyrovnáva so streleckou smolou

Libor Hudáček a Marko Daňo (vpravo) sa tešia z gólu.
Libor Hudáček a Marko Daňo (vpravo) sa tešia z gólu. (Autor: HC Oceláři Třinec/ instagram)
Šimon Čop|27. mar 2023 o 15:35

Slovenskí hokejisti v zahraničí zaujali výkonmi, ale aj novými zmluvami.

BRATISLAVA. Hokej v play off je iný. Viac bolí, chce väčšiu dávku guráže a často vyhrá odhodlanejší, ako sa hovorí, vďaka „srdiečku“.

Z toho dôvodu vyzerajú výkony hokejistov vo vyraďovacej fáze neraz inak ako počas základnej časti. Platí to aj v prípade Marka Daňa. Najlepší strelec základnej časti Tipsport extraligy zatiaľ v play off brankára neprekonal.

Neznamená to ale, že pre Třinec nie je platným hráčom. Líder „oceliarov“ dokáže viac ako „iba“ strieľať góly.

Až do začiatku posledného týždňa platilo, že Samuel Urban v zámorí zatiaľ nevychytal výhru. To už je, našťastie, minulosťou.

Z juniorov sa darilo aj Samuelovi Honzekovi, hrdinovi Vancouveru. Prestupy zažili dvaja študenti – Miroslav Mucha aj Marek Korenčík vymenili univerzitné dresy za profesionálne.

Marko Daňo

Gólová odmlka Marka Daňa bola dlhá, no najlepší strelec základnej časti Tipsport extraligy napokon smolu uťal proti Sparte Praha. Z prvého gólu sa Daňo tešil v nedeľu, keď pridal bodku za stretnutím v podobe strely do prázdnej brány.

Třinec porazil Spartu 3:0 a po prvý raz v sérii vedie. Doma bude hrať o postup do semifinále, má jeden mečbal.

„Som rád za ten gól, ale dôležitejšie je víťazstvo. Keď to nešlo gólmi, snažil som sa tímu pomáhať inak. Verím, že to takto bude pokračovať,“ povedal Daňo.

V uplynulom týždni zaznamenal tri body. Pri spomínanej výhre asistoval strelcovi víťazného gólu Růžičkovi, vo štvrtok asistoval pri prehre 2:4.

Ofenzívne oproti základnej časti spomalil. Play off nie je ideálnym obdobím na podobné výkyvy, ale Daňo dokázal, že vie ponúknuť aj iné veci. Tou hlavnou je obetavosť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»USHL»Z kanoniera obetavý hrdina. Ako sa Daňo vyrovnáva so streleckou smolou