Florida postúpila do finále. Päť sekúnd pred koncom rozhodol Tkachuk

Hráči Floridy Panthers.
Hráči Floridy Panthers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. máj 2023 o 06:41

Florida Panthers si zahrajú vo finále Stanley Cupu po druhý raz v histórii.

NHL - finále Východnej konferencie, 4. zápas

Florida - Carolina 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Góly: 1. Duclair (Barkov, Verhaeghe), 11. Tkachuk (Ekblad, Forsling), 30. Lomberg (White, E. Staal), 60. Tkachuk (Barkov, Reinhart) – 14. Stastny (Skjei, Martinook), 23. Teräväinen (Skjei, Kotkaniemi), 57. Fast (Martinook, Chatfield)

Brankári: Bobrovskij 36/39 - Andersen 20/24

/stav série 4:0/

SUNRISE. Pred začiatkom série by si málokto bol pomyslel, že ju Florida zvládne takýmto spôsobom. Panthers postupujú do finále Stanley Cupu v najkratšom možnom čase.

Nad Carolinou vyhrali aj štvrtý zápas a opäť o gól. Pred domácimi divákmi sa radujú z druhého postupu do finále v dejinách klubu.

Stretnutie otvoril už po 41 sekundách Anthony Duclair. V 11. minúte naňho v presilovke nadviazal Tkachuk a skóre prvého dejstva uzavrel znížením na 1:2 Stastny.

"Hurikáni" dokázali v 23. minúte vyrovnať vďaka Kotkaniemimu, ale aj po druhej tretine mali stratu, keďže v 30. minúte skóroval Lomberg.

V 57. minúte vyrovnal Fast a zdalo sa, že stretnutie vyvrcholí v predĺžení. 57 sekúnd pred uplynutím 60 minút však rozhodcovia vylúčili Jordana Staala za podrazenie a päť sekúnd pred koncom jeho faul potrestal Matt Tkachuk.

V play-off je hrdinom "panterov". Víťazným gólom rozhodol tri zápasy finále konferencie a nik v histórii NHL nedal postupový gól tak krátko pred zaznením záverečnej sirény.

Panthers sa stali víťazmi Prince of Wales Trophy pre najlepší tím Východnej konferencie. Vo finále sa predstavia po druhýkrát. Ich prvá účasť sa datuje do roku 1996, keď prehrali s Coloradom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Florida postúpila do finále. Päť sekúnd pred koncom rozhodol Tkachuk