Dallas odvrátil prvý mečbal a živí nádej na finále. Rozhodol nestarnúci Pavelski

Hokejisti Dallasu Stars.
Hokejisti Dallasu Stars. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|26. máj 2023 o 06:47

Séria sa vráti do Las Vegas.

NHL - finále Západnej konferencie, 4. zápas

Dallas - Vegas 3:2 pp (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 16. J. Robertson (Heiskanen, Hintz), 38. J. Robertson (Lindell, Domi), 64. Pavelski (Heiskanen, Hintz) – 5. Karlsson (R. Smith, N. Roy), 31. Marchessault (McNabb, Eichel)

Brankári: Oettinger 37/39 - Hill 39/42

/stav série 1:3/

DALLAS. Hokejisti Dallasu Stars veria, že v noci zo štvrtka na piatok zavelili k zázračnému obratu. Štvrtý zápas finále západnej konferencie znamenal ich prvú výhru v sérii a zníženie na 1:3.

Stars v zápase ani raz nevyhrávali. Najprv sa presadil v 5. minúte Karlsson a odpovedal mu v 16. minúte Robertson. V druhej časti hry skóroval ako prvý Marchessault v 31. minúte a v 38. minúte vyrovnal opäť Robertson.

Duel došiel do predĺženia. V tom rozhodcovia vylúčili za nebezpečnú hru vysokou hokejkou McNabba. "Hviezdy" roztočili kolotoč v útočnom pásme a o víťazstve 3:2 rozhodol nechytateľnou delovkou Joe Pavelski.

"Snažil som sa naplno si vychutnať ten moment. Bol to skvelý pocit a som rád, že vďaka tomu si zahráme v ďalšom zápase a skúsime sériu ešte predĺžiť," povedal veterán, ktorému v zbierke stále chýba Stanleyho pohár.

Strelil už 30. presilovkový gól v play-off. V dejinách NHL dali viac len štyria hráči - rekordér Brett Hull s 38 zásahmi, Mike Bossy, Wayne Gretzky a Dino Ciccarelli.

"On snáď nestarne," usmieval sa kouč Pete DeBoer. "Žije pre tieto momenty a chce hrať v podobných situáciách."

V tomto play-off sa strelecky príliš nedarí Jasonovi Robertsonovi. Verí, že dvomi gólmi proti Vegas to prelomil: "Chceme strieľať góly, čo je v podstate moja úloha. Toto play-off je pre mňa ťažké. Dnes sa mi to chvalabohu odrážalo, ako sme potrebovali."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dallas odvrátil prvý mečbal a živí nádej na finále. Rozhodol nestarnúci Pavelski