Maďarský útočník sa blysol hetrikom za sedem minút, nezaváhali ani Slovinci

Mitja Robar v drese Slovinska.
Mitja Robar v drese Slovinska. (Autor: Twitter IIHF)
Sportnet, TASR|3. máj 2022 o 23:55

Favoriti vstúpili do 1-A divízie MS v hokeji jasnými víťazstvami.

ĽUBĽANA. Hokejisti Maďarska zvíťazili v utorňajšom otváracom zápase turnaja 1-A divízie MS v hokeji 2022 nad Kórejskou republikou 5:1. Šampionát hostí slovinská Ľubľana.

Najväčšiu pozornosť pútal maďarský útočník Csanád Erdély, ktorý sa blysol čistým hetrikom za sedem minút. Séria 26-ročného hráča Fehérváru trvala od 24. do 31. minúty.

Kórejčania sa za stavu 0:5 zmohli už iba na jediný gól v závere, ktorý strelil Sang-Wook Kim. Maďari boli zesne lepší aj v pomere striel - 23:20, ale ich príležitosti boli oveľa nebezpečnejšie než tie súperove.

"Prvý zápas je vždy dôležitý, najmä preto, lebo hráme len štyri duely. Kórea pre nás bola veľkým súperom. Rozhodujúce bolo streliť pár rýchlych gólov," povedal Erdély, cituje ho iihf.com.

Maďarom robil vrásky na čele posledný vzájomný zápas. Len pred necelým týždňom totiž podľahli Kórejčanom v príprave 2:4. V súťažnom dueli však už boli suverénni a sú v hre o postup medzi elitu.

Triumfom začali šampionát aj ďalší favoriti na postup. Domáci Slovinci zdolali Litvu 4:2. Zápas mal jasný priebeh, Litovčania sa presadili až za stavu 0:4.

Luka Maver a Matic Podlipnik pomohli Slovinci dvoma asistenciami. Maver bol pôvodne vedený ako strelec jedného z gólov, ale verdikt neskôr zmenili.

"Bolo to úžasné. Nie som si však istý, či som skóroval ja alebo spoluhráč. Uvidíme neskôr vo videu," povedal 24-ročný Maver hneď po zápase pre iihf.com.

"Bola to skvelá hra. Začali sme trochu pomaly a hrali sme pár zbytočných oslabení, ale potom sme sa dostávali do hry a boli oveľa lepší," dodal Maver.

Slovincov čaká v stredu nepredvídateľný súper, keď o 19.00 h vyzvú Rumunsko, ktoré vlani vyhralo 1-B divíziu MS. Maďarov o 15.00 h vyzve Litva.

1-A divízia MS v hokeji 2022

Majstrovstvá sveta 1-A divízie sa v roku 2022 hrajú v slovinskom meste Ľubľana. Ide o druhý najvyšší šampionát v hierarchii MS.

Medzi elitu postúpia dva najlepšie tímy. Budúci rok sa v tejto kategórii predstaví Poľsko, ktoré si vybojovalo postup triumfom v 1-B divízii MS v hokeji 2022.

1-A divízia MS v hokeji 2022 - výsledky:


Maďarsko - Kórejská republika 5:1 (2:0, 3:0, 0:1)

Góly: 7. Fejes, 8. Sofron, 24. Erdély, 28. Erdély, 31. Erdély - 58. Sang-Wook

Slovinsko - Litva 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Góly: 14. Verlic, 22. Kuralt, 30. Tomazevic, 53. Koblar - 56. Bendzius, 60. Krakauskas

Tabuľka 1-A divízie MS v hokeji 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Maďarský útočník sa blysol hetrikom za sedem minút, nezaváhali ani Slovinci