Žilina je vo finále, no jej fanúšikov museli zo štadióna vyviesť policajti

Momentka zo zápasu Žilina - Prešov.
Momentka zo zápasu Žilina - Prešov. (Autor: FB/Vlci Žilina)
TASR|9. dec 2023 o 16:45 (aktualizované 9. dec 2023 o 20:50)

Druhé semifinále rozhodol Tománek.

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Žiliny sa stali prvými finalistami JOJ Šport Slovenského pohára. V úvode finálového víkendu zdolali HC Prešov 2:0.

Diváci čakali na prvý gól do 36. minúty. Dovtedy si oba tímy vypracovali viacero gólových príležitostí, no brankári Košarišťan a Sabol podržali svoje tímy.

Skóre otvoril Bezúch po tom, čo ušiel obrancovi Pavúkovi a prekonal Sabola - 1:0. Náskok jednoznačného lídra SHL následne zvýšil v 45. minúte Beták.

Prešovčania sa už v 55. minúte rozhodli pre hru so šiestimi korčuliarmi, ale žilinského brankára Košarišťana neprekonali.

VIDEO: Zostrih semifinálového zápasu medzi Žilinou a Prešovom

Počas zápasu sa odohral aj jeden nepríjemný incident.

Údajne žilinskí fanúšikovia najskôr nerešpektovali nariadenia, keď si svoje vlajky zavesili na reklamné banery a nechceli si ich zvesiť.

Okrem toho mali svojim správaním donútiť k zásahu bezpečnostné zložky a po vzniknutom konflikte museli opustiť priestor štadióna.

V druhom semifinále sa tešili z postupu hráči domácej Považskej Bystrice, ktorí zdolali Žiar nad Hronom po výsledku 3:2 po predĺžení. Hrdinom zápasu bol skúsený Roman Tománek, ktorý rozhodol v čase 67:00.

JOJ Šport Slovenský pohár - semifinále:


Vlci Žilina - Prešov 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 36. Bezúch (Jansons, Varga), 45. Beták (Paukovček, Rajnoha)

Žiar nad Hronom - Považská Bystrica 2:3 pp (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 3. N. Gašpar (Kremnický, Jakúbek), 24. N. Gašpar (Jakúbek, Rais) - 13. A. Zlocha (Cíger, Lušňák), 50. Jakubec (J. Zlocha, L. Ďurkech), 68. Tománek (Vorona)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Žilina je vo finále, no jej fanúšikov museli zo štadióna vyviesť policajti