Zavelil k obratu. Vo Winnipegu si pochvaľujú produktívneho obrancu

Obranca Winnipegu Jets Josh Morrissey.
Obranca Winnipegu Jets Josh Morrissey. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|31. jan 2023 o 06:43 (aktualizované 31. jan 2023 o 08:05)

Za Winnipeg sa presadili dvaja strelci.

NEW YORK. V jedinom nočnom stretnutí vyhrali Winnipeg Jets nad St. Louis Blues pomerom 4:2. Vďačia za to silnej tretej tretine.

Po prvom dejstve bol stav bezgólový a v druhom sa presadil iba Jake Neighbours, ktorý poslal do vedenia "bluesmanov".

Keď v čase 42:02 zvýšil Nikita Alexandrov, nevyzeralo to so "stíhačkami" ružovo, no domácich o 40 sekúnd nabudil gól Josha Morrisseyho.

"To otočilo zápas v náš prospech. Bola to skvelá strela a skvelý protiútok. Dnes bol rozdielový hráč Morrissey," povedal tréner Jets Rick Bowness.

Následne v 50. minúte vyrovnal po peknej kombinácii Mark Scheifele a 21 sekúnd po ňom poslal Winnipeg do vedenia opäť Morrissey. Ten nazbieral v 52 dueloch už 53 bodov (10+43) a je tretí najproduktívnejší obranca súťaže.

Hráči Winnipegu Jets.
Hráči Winnipegu Jets. (Autor: TASR/AP)

"Josh hral fantasticky. Vždy to tak je a potom je za svoje výkony odmenený. Dal veľké góly a priviedol nás k víťazstvu," povedal na adresu spoluhráča Scheifele, ktorý v závere gólom do prázdnej bránky upravil skóre na 4:2.

Pre Blues to bola piata prehra v sérii, pričom v nich nezískali ani bod a na postupové priečky strácajú osem bodov. Winnipeg je druhý v tabuľke Západnej konferencie o bod za Dallasom, ktorý má zápas k dobru.

NHL - základná časť - 31. január:


Winnipeg - St. Louis 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)

Góly: 43. Morrissey (Mäenalanen, Pionk), 50. Scheifele (Ehlers, Connor), 50. Morrissey (M. Barron, Mäenalanen), 60. Scheifele (Wheeler, Connor) – 35. Neighbours (Krug, Binnington), 43. Alexandrov (Leivo, Neighbours)

Brankári: Hellebuyck 24/26 - Binnington 35/38

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zavelil k obratu. Vo Winnipegu si pochvaľujú produktívneho obrancu