Rimavská Sobota favorita nezaskočila, Trebišov po troch prehrách zabodoval naplno

Hokejisti HC Topoľčany.
Hokejisti HC Topoľčany. (Autor: Facebook HC Topoľčany)
TASR|16. jan 2024 o 20:19 (aktualizované 16. jan 2024 o 22:32)

V Tipos SHL boli na programe dva zápasy.

TOPOĽČANY. Hokejisti HC Topoľčany zvíťazili v utorňajšom zápase 32. kola Tipos SHL nad HKM Rimavská Sobota 4:2 a figurujú na 2. priečke tabuľky.

Na vedúcu Žilinu strácajú priepastných 24 bodov, pred treťou Považskou Bystricou vedú o tri, no odohrali o dva zápasy viac.

Vo vloženom zápase zdolali hokejisti Trebišova slovenskú reprezentáciu hráčov do 18 rokov 6:2. Naplno zabodovali po troch dueloch a v tabuľke im patrí 10. miesto.

SHL - výsledky


HC Topoľčany - HKM Rimavská Sobota 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Góly: 12. Šachvorostov (Plochotnik, Legalin), 29. Urban (Šachvorostov, Novák), 30. Piačka (Gergel, Dosek), 40. Piačka (Dosek, Pupák) - 3. Kivinen (Olejník, Demiters), 47. Hojo

Rozhodovali: Synek, Valach - Zelený, Hanko, vylúčení: 2:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 610

Hlasy po zápase

Vladimír Matejov, asistent trénera HC Topoľčany: "My sme spokojní s troma bodmi. Dnes sme chceli vyhrať, aby sme sa na tom druhom mieste nejako udržali. Samozrejme, zápas nám zo začiatku nevyšiel podľa našich predstáv, lebo sme chceli súpera napádať a forčekovať s tým, že budeme hrať v ich útočnom páse. V druhej minúte zápasu sme išli do oslabenia, dostali sme gól a potom sme to museli otáčať. Hokej bol taký hore-dole, čo sme využili v druhej časti, keď sme z protiútokov dali tri góly."

Andrej Péter, hlavný tréner HKM Rimavská Sobota: "Na zápas sme sa snažili čo najlepšie pripraviť, v tomto smere netreba chlapcom nič vyčítať. Rozhodujúca bola druhá tretina, keď nám súper odskočil na rozdiel troch gólov. Do tretej časti sme nastúpili s odhodlaním zvrátiť tento stav. Hral sa otvorený hokej, ktorý sa divákom musel páčiť. Žiaľ, nepremenili sme naše šance a ani záverečnú hru bez brankára."

HK STEEL TEAM Trebišov - JOJ ŠPORT Slovensko 18 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)

Góly: 6. Vrábeľ (Hamráček, Matis), 20. Vrábeľ (Groch, Romanov), 36. Novák, 49. Bdžoch (Vrábeľ, Jacko), 59. Hamráček (Šimčák), 60. Varga (Bdžoch) - 40. Straka (Tomík, Prokopovič), 50. Prokopovič (Straka)

Rozhodovali: Kocúr, Smrek - Tomáš, Janiga, vylúčení: 8:4 na 2 min, navyše Štec (Trebišov) DKZ za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0

Diváci: 1915

Tabuľka SHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Rimavská Sobota favorita nezaskočila, Trebišov po troch prehrách zabodoval naplno