Kelemen sa vrátil do NHL. McDavid rozhodol predĺženie 60. gólom v sezóne

Kapitán Edmontonu Oilers Connor McDavid strieľa víťazný gól v zápase proti Arizone.
Kapitán Edmontonu Oilers Connor McDavid strieľa víťazný gól v zápase proti Arizone. (Autor: TASR/Canadian Press via AP)
Oh my Hockey, TASR|23. mar 2023 o 06:56 (aktualizované 23. mar 2023 o 09:25)

Sidney Crosby vytvoril zaujímavé prvenstvo.

NEW YORK. Štvrtý zápas v zámorskej NHL odohral slovenský útočník Miloš Kelemen. Aj po ňom platí, že čaká na svoj prvý bod.

"Kojoti" ho povolali do prvého tímu tesne pred zápasom. Za 6 minút a 19 sekúnd si pripísal bodyček. Hral v treťom útoku po boku Boyda a Fischera.

Jeho tím napokon prehral s Edmontonom 3:4 po predĺžení, v ktorom rozhodol Connor McDavid svojím 60. gólom v sezóne. Po Ovečkinovi, Stamkosovi a Matthewsovi je len štvrtý aktívny hráč, ktorý túto métu dosiahol.

Dva presné zásahy zaznamenal aj McDavidov spoluhráč Ryan Nugent-Hopkins, na všetkých góloch Edmontonu sa však podieľal Leon Draisaitl.

Ten si pripísal štyri asistencie. McDavid sa v predĺžení dostal dvakrát v rýchlom slede do úniku. Pred prvým ho vysunul zadovkou naslepo Draisaitl, no najproduktívnejší hráč súťaže trafil iba žŕdku.

Akcia však pokračovala, nemecký útočník opäť vybojoval puk, od mantinelu ho posunul na nepokrytého McDavida, ktorý si opäť položil Connora Ingrama forhendovým blafákom, no tento raz zamieril presne pod hornú žŕdku.

Na 60 gólov mu stačilo iba 72 zápasov a túto métu dosiahol najrýchlejšie spomedzi všetkých hráčov od sezóny 1995/96, keď Mario Lemieux dosiahol 60-gólovú hranicu už v 62. dueli základnej časti.

"Mal som dojem, že som sa celý večer snažil streliť 60. gól. Bol som sklamaný, že som nepremenil prvú šancu v predĺžení, takých vyložených šancí nebýva veľa. Málokedy sa stane, že sa dostanete dvakrát v rýchlom slede do brejku.

Čo sa týka 60-gólovej méty – veľa skvelých hráčov ju v minulosti dosiahlo a je to super pocit, že som už aj ja na tom zozname," povedal kanadský center.

V druhom zápase Pittsburgh zdolal Colorado na jeho ľade 5:2.

Sidney Crosby sa stal prvým hráčom v histórii, s 30-gólovou sezónou vo veku 18 rokov a v sezóne, keď mal viac ako 35 rokov.

Sidney Crosby.
Sidney Crosby. (Autor: TASR/AP)

V drese hostí sa dvakrát strelecky presadil Jeff Carter, ktorý ukončil osobné 11-zápasové gólové suchoty. Penguins tuho bojujú o miestenku do play off. Vrátili sa na pozíciu s druhou voľnou kartou, keď o bod preskočili Floridu.

"Myslím si, že musíte odovzdať maximum, ak sa chcete prebojovať do play off. Chceme mať istotu postupu čím skôr, no niekedy musíte bojovať ako o život. To vám dáva extra silu," povedal k svojmu výkonu Carter.

NHL - základná časť, 23. marec:


Colorado - Pittsburgh 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)

Góly: 32. Compher (Ničuškin), 51. D. Toews (Compher, MacKinnon) – 22. Crosby (Guentzel, P. Joseph), 25. Guentzel (Malkin), 35. Carter (Rust, Zucker), 53. Carter (Dumoulin, Ruhwedel), 60. Rust

Brankári: Georgijev 40/42 - Jarry 28/30


Edmonton - Arizona 4:3 pp (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 6. McDavid (Hyman, Draisaitl), 40. Nugent-Hopkins (Draisaitl), 53. Nugent-Hopkins (Draisaitl, Nurse), 62. McDavid (Draisaitl) – 16. Moser (Maccelli, Crouse), 24. Keller (Schmaltz), 49. Keller (Hayton, Schmaltz)

Brankári: Skinner 14/17 - Ingram 27/31

/Miloš Kelemen (Arizona) odohral 6 minút a 19 sekúnd, pripísal si bodyček/


Tabuľka NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kelemen sa vrátil do NHL. McDavid rozhodol predĺženie 60. gólom v sezóne