Najlepšie tímy NHL potvrdili kvalitu. Carolina vyhrala siedmykrát v rade

Sebastian Aho oslavuje gól proti Buffalu.
Sebastian Aho oslavuje gól proti Buffalu. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|2. feb 2023 o 05:51

Buffalu sa zranil Tage Thompson.

NEW YORK. V noci do dvoch zápasov NHL nezasiahol žiaden Slovák. Dva najlepšie tímy súčasnej sezóny, Boston a Carolina, si odniesli dva body za víťazstvá.

Carolina Hurricanes zdolali Buffalo Sabres 5:1 a vyhrali už siedmy zápas v rade. Podarilo sa im bodovať už desaťkrát za sebou.

K víťazstvu im pomohol Sebastian Aho, ktorý natiahol sériu strelených gólov už na šesť stretnutí. Pri víťazstve "hurikánov" bodovala každá útočná formácia.

Skóroval aj obranca Brent Burns, ktorý predĺžil svoju bodovú sériu na sedem zápasov.

Jediný gól Buffala strelil Alex Tuch. Po druhej tretine sa zápas skončil pre Tagea Thompsona, ktorý utrpel zranenie v hornej časti tela. Thompson je so 68 bodmi piaty v produktivite NHL.

Najlepší tím súčasnej sezóny taktiež vyhral na ľade súpera a prerušil sériu troch prehier v rade. Boston zdolal Toronto 5:2.

K víťazstvu im pomohli dva góly Čecha Pavla Zachu a 33 zákrokov brankára Linusa Ullmarka. Aj v ich prípade bodovo pomohol každý jeden útok. Darilo sa aj obrancom, kanadský bod si pripísali piati zo šiestich zadákov tímu.

V stretnutí na strane "medveďov" nastúpili štyria Česi - David Pastrňák, David Krejčí, Pavel Zacha a Jakub Lauko. Bodoval každý z nich.

Zaujímavý moment nastal na začiatku tretej tretiny. A. J. Greer strelil gól a poslal svoj tím do vedenia 3:1. O pár sekúnd na to, hneď po nasledujúcom vhadzovaní, sa pobil s Wayneom Simmondsom.

VIDEO: Gól a bitka A. J. Greera

NHL - základná časť - 2. február:


Buffalo - Carolina 1:5 (1:3, 0:0, 0:2)

Góly: 15. Tuch (Jokiharju) – 3. S. Aho II (Teräväinen, A. Svečnikov), 11. Noesen (Nečas, Kotkaniemi), 13. Burns (Kotkaniemi, Chatfield), 51. Stepan (Noesen), 59. Martinook (J. Staal)

Brankári: Luukkonen 29/33 - Raanta 29/30

Toronto - Boston 2:5 (0:0, 1:2, 1:3)

Góly: 30. Marner (Samsonov), 49. Järnkrok (Giordano, Holl) – 27. Forbort (Coyle, Frederic), 33. Carlo (H. Lindholm, Coyle), 43. Greer (Lauko), 50. Zacha (McAvoy, Grzelcyk), 53. Zacha (Krejčí, Pastrňák)

Brankári: Samsonov 24/29 - Ullmark 33/35

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Najlepšie tímy NHL potvrdili kvalitu. Carolina vyhrala siedmykrát v rade