VIDEO: Nechytil ani strelu. Český brankár sa porúčal z brány po troch góloch bez zákroku

Petr Mrázek.
Petr Mrázek. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|11. apr 2024 o 06:22 (aktualizované 11. apr 2024 o 09:48)

St. Louis Blues majú formu i nádej na postup.

NEW YORK. Hokejisti St. Louis Blues naďalej živia nádeje na postup do play-off. V noci na štvrtok vyhrali nad Chicagom 5:2.

Základ víťazstva položili už v skorých minútach. Zásluhou dvojgólového Kyroua a Kruga strelili tri góly z prvých troch striel a už v 5. minúte viedli 3:0. Z bránky vyhnali Čecha Petra Mrázka.

Ani jeho náhradník Arvid Söderblom to však nemal ľahké. Už v čase 6:59 kapituloval aj on, takisto z prvej strely, ktorá naňho letela, keď na 4:0 zvýšil Bolduc.

"Bolo to celkom rýchle. Niekto mi po zápase povedal, že to boli štyri góly zo štyroch striel. Mali sme dobrý začiatok, v druhej tretine sme boli trocha nedbalí, ale v závere sme sa opäť našli," zhodnotil Bolduc. 

Naj svojho konkurenta Vegas strácajú tri zápasy pred koncom tri body.

VIDEO: Prvé štyri góly St. Louis Blues

"Je to dobrý pocit. Nemôžete ovplyvniť, ako hrajú ostatné tímy, no môžeme ovplyvniť našu hru. Teraz sa sústredíme len na to," povedal Kyrou.

Edmontonu McDavid nechýbal

St. Louis pomohlo, že Golden Knights neuspeli na ľade Edmontonu. Oilers vyhrali jednoznačne 5:1 aj napriek tomu, že im chýbal kapitán Connor McDavid.

"Keď vám chýba najlepší hráč na svete, nesnažíte sa ho nahradiť. Zlepšiť sa musel celý tím, z kolektívneho hľadiska to bol jeden z lepších zápasov. Všetci ťahali za jeden povraz, je skvelé, o koľko rýchlejší je tím, keď spolupracuje," uviedol útočník Zach Hyman pre oficiálnu webstránku NHL.

Na strely to bol chudobnejší zápas, no "olejári" ho mali od úvodu pod kontrolou. Po dvoch tretinách viedli vďaka gólom Ceciho, Ekholma a Hymana 3:0. Na jediný gól Vegas sa zmohol Keegan Kolesar.

Edmonton triumfoval tretíkrát v rade a patrí mu druhé miesto v Pacifickej divízii, na Vancouver stráca štyri body, ale má dva zápasy k dobru. Draisaitl a Hyman mali zhodne 1+1, Nugent-Hopkins s McLeodom si pripísali po dve asistencie.

Golden Knights prehrali tretí duel za sebou a ešte nemajú istú účasť v play off.

"Pozriete sa na skóre a zdá sa, že to bolo celkom jednoznačné v náš prospech. Ja si však nemyslím, že výsledok 5:1 zodpovedá zápasu. Boli sme lepší tím, no kľúčové zákroky urobil Stuart Skinner, najmä v úniku v druhej tretine," povedal tréner domácich Kris Knoblauch.

Hronek v predĺžení nepremenil trestné strieľanie

Arizona Coyotes zvíťazili na ľade Vancouveru 4:3 po predĺžení. V tom rozhodol Logan Cooley, ktorý mal v stretnutí aj asistenciu.

Zadák Canucks Quinn Hughes asistoval pri všetkých troch góloch mužstva. Dostal sa cez hranicu 90 bodov v sezóne ako desiaty obranca v histórii NHL.

Prvý gól v zápase zaznamenal v 26. minúte Josh Brown, J.T. Miller síce vyrovnal, ale hosťom 32 sekúnd pred koncom druhej tretiny vrátil vedenie Vladislav Koljačonok.

V úvode tretej zvýšil Dylan Guenther na 3:1. Dvadsaťjedenročný útočník zaznamenal v deň svojich 21. narodenín 4 body (1+3).

Vancouver však v druhej polovici tretej tretiny vyrovnal na 3:3. Najprv znížil Conor Garland a počas presilovej hry sa presadil aj Elias Pettersson.

Canucks mohli v predĺžení dokonať obrať z 1:3, keď bol počas oslabenia faulovaný Filip Hronek. Český obranca však nepremenil trestné strieľanie. Arizona o 30 sekúnd rozhodla zásluhou Cooleyho, ktorému asistoval Dylan Guenther.

"Keď máte takúto šancu ukončiť zápas, najmä v predĺžení, chcete ju využiť. Ak by to Connor Ingram nechytil, teraz sa nerozprávame. Uznanie teda patrí jemu aj 'Gunnerovi' za to, že ma našiel," zhodnotil strelec víťazného gólu záver zápasu.

Vancouver prehral druhý z uplynulých troch zápasov, ale stále zostal na čele Pacifickej divízii. Kapitán a obranca domácich Quinn Hughes mal tri asistencie.

NHL - základná časť - 11. apríl:


St. Louis - Chicago 5:2 (4:0, 0:1, 1:1)

Góly: 3. Kyrou (Leddy, Hofer), 3. Kyrou (Saad, Bučnevič), 5. Krug (Kessel, Alexandrov), 7. Z. Bolduc (R. Thomas, B. Schenn), 51. R. Thomas (B. Schenn, Z. Bolduc) – 29. Kurashev (Korchinski), 57. Slaggert (Donato, Entwistle)

Brankári: Hofer 18/20 - Mrázek 0/3, Söderblom 21/23


Edmonton - Vegas 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Góly: 10. Ceci (Nurse, Perry), 26. Ekholm (Holloway, Perry), 29. Hyman (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 47. Draisaitl (Nugent-Hopkins, Hyman), 50. Holloway – 48. Kolesar (Hanifin, W. Karlsson)

Brankári: Skinner 17/18 - Hill 20/25


Vancouver - Arizona 3:4pp (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)

Góly: 39. J. Miller (T. Myers, Q. Hughes), 52. Garland (Höglander, Q. Hughes), 57. E. Pettersson (Q. Hughes) – 26. J. Brown (Guenther, Koljačonok), 40. Koljačonok (Crouse, Guenther), 42. Guenther (L. Cooley), 64. L. Cooley (Guenther, Durzi)

Brankári: Silovs 14/18 - Ingram 23/26


Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Nechytil ani strelu. Český brankár sa porúčal z brány po troch góloch bez zákroku