Na Ovečkina fanúšikovia bučali. McDavid rozhodol v predĺžení

Brad Malone sa raduje z gólu, pred ním je Alexander Ovečkin.
Brad Malone sa raduje z gólu, pred ním je Alexander Ovečkin. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|10. mar 2022 o 06:16 (aktualizované 10. mar 2022 o 07:36)

Pozrite si prehľad stredajších zápasov NHL.

NEW YORK. Pre Alexandra Ovečkina bol trip do Alberty náročný. Ako v Edmontone, tak v Calgary mu fanúšikovia dali jasne najavo, čo si myslia.

Kanadské kluby sa už dlhšie stavajú na podporu Ukrajiny v rusko-ukrajinskom konflikte. Podobne sú na tom fanúšikovia. Vo veľkých kanadských mestách žijú početné komunity Ukrajincov.

Pred duelom Edmontonu a Washingtonu zaznela kanadská hymna v kombinovanej verzii v anglickom i ukrajinskom jazyku.

Tribúny boli plné ukrajinských vlajok, dresov či šálov. Ako písali očití svedkovia, na Ovečkina v Edmontone bučali pri každom dotyku s pukom.

Za Capitals nastúpil slovenský obranca Martin Fehérváry. Odohral 17 minút a 41 sekúnd, pripísal si dva mínusové body, dve trestné minúty, dva bodyčeky, dve zblokované a raz ohrozil súperovho brankára.

Napínavý zápas otvoril v 23. minúte Nicklas Bäckström. Ten bodoval aj pri vyrovnaní na 2:2, prihral na gól T.J. Oshiemu a zaznamenal 1000. bod v kariére.

Washington vyrovnal zápas necelú sekundu pred koncom tretej tretiny, a to potom, čo rozhodcovia odpustili Ovečkinovi hákovanie na Zacha Hymana.

Kanadské mužstvo však napokon doviedlo duel do víťazného konca. V predĺžení sa trafila jeho najväčšia hviezda - Connor McDavid.

Kapitán "olejárov" zaknihoval dva body, čím sa osamostatnil na čele kanadského bodovania súťaže. Aktuálne má 81 bodov v 57 stretnutiach.

Vo štvrtej minúte extra času sa dostal do prečíslenia 2 na 1 so spoluhráčom Leonom Draisaitlom, rozhodol sa neprihrať a strelou po ľade prekonal Iľju Samsonova v bránke Capitals. Strelil tak 30. gól v sezóne.

"Poznáte ma, vždy sa snažím v takýchto momentoch prihrať Leovi, no Lars Eller bránil v situácii veľmi dobre. Všetkým trom nám chýbala rýchlosť, protihráč stál v strede, tak som sa to rozhodol vyriešiť strelou," povedal McDavid.

V stredu bolo na programe okrem duelu v Edmontone ešte jedno stretnutie. V bitke kanadských tímov sa tešil z víťazstva Vancouver, ktorý aj vďaka štvorbodovému J. T. Millerovi zdolal hráčov Montrealu 5:3.

"Prevzal rolu lídra a katalyzátora tímu. Je nádherné to vidieť, niečo také potrebujete v tejto fáze sezóny," povedal na adresu Millera Bruce Boudreau.

Canucks vybojovali tretie víťazstvo za sebou aj zásluhou dvoch bodov Eliasa Petterssona a Bo Horvata (obaja zhodne 1+1).

Slovák Jaroslav Halák nechytal, v bránke kanadského klubu dostal prednosť Thatcher Demko, ktorý predviedol 22 úspešných zákrokov.

NHL - základná časť - 10. marec:


Edmonton - Washington 4:3 pp (0:0, 2:1, 1:2 - 1:0)

Góly: 33. Yamamoto (McDavid, Bouchard), 39. Ceci (D. Ryan, B. Malone), 51. B. Malone (Kassian, Bouchard), 64. McDavid - 23. Bäckström (Mantha, Oshie), 47. Oshie (Bäckström, Carlson), 60. Oshie (Carlson, Kuznecov)

Brankári: Koskinen 29/32 - Samsonov 36/40

/Martin Fehérváry (Washington) odohral 17 minút a 41 sekúnd, pripísal si dva mínusové body, dve trestné minúty, dva bodyčeky, dva bloky a strelu na bránu/

Vancouver - Montreal 5:3 (1:1, 1:1, 3:1)

Góly: 14. Hamonic (B. Hunt, J. T. Miller), 31. Boeser (J. T. Miller, Q. Hughes), 44. J. T. Miller, 49. E. Pettersson (J. T. Miller, Horvat), 60. Horvat - 13. Lehkonen (Evans, R. Pitlick), 35. Lehkonen (R. Pitlick), 56. R. Pitlick (Caufield, Lehkonen)

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na Ovečkina fanúšikovia bučali. McDavid rozhodol v predĺžení