VIDEO: Pavelski strelil štyri góly ako najstarší v histórii. Florida zaskočila Toronto

Joe Pavelski oslavuje gól.
Joe Pavelski oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|3. máj 2023 o 06:49 (aktualizované 3. máj 2023 o 09:50)

Začalo sa druhé kolo play-off NHL.

NEW YORK. Americký útočník Joe Pavelski prekonal veľký rekord NHL.

V prvom zápase série proti Seattlu strelil štyri góly a vo veku 38 rokov a 295 dní sa stal najstarším hráčom s týmto počinom v play-off.

Vrátil sa po zranení. Vo vyraďovacích bojoch nastúpil len v druhom zápase, keďže bol zranený od 18. apríla, teda od prvého stretnutia proti Minnesote.

VIDEO: Joe Pavelski a jeho štyri góly v drese Dallasu

Ukázal svoju veľkú šikovnosť, keď nielen presne strieľal, ale aj úspešne vo vzduchu tečoval puk či do siete ho poslal bejzbalovým spôsobom.

Na jeho nešťastie však "hviezdy" v prvom zápase podľahli Seattlu 4:5 po predĺžení. V 73. minúte stretnutie rozhodol o výhre hostí Yanni Gourde.

"Je úžasné vrátiť sa späť do hry takýmto spôsobom. Počas rozcvičky som cítil adrenalín a nadšenie. Bojovali sme celý večer, no nakoniec sme prehrali," povedal Pavelski pre oficiálny web zámorskej profiligy.

"Epické. Epické. On si svoju úlohu splnil nad plán. Môžeme sa hanbiť, že sme to nedokázali využiť a nevyhrali sme," skonštatoval tréner Stars Pete DeBoer k štvorgólovému koncertu svojho zverenca.

Florida Panthers po senzačnom vyradení Bostonu začali výborne aj sériu druhého kola. Nad Torontom zvíťazili v prvom stretnutí 4:2.

Posledný gól zápasu strelil v 53. minúte Brandon Montour. V prvých ôsmich stretnutiach v play-off zaznamenal už šesť presných zásahov. Viac ich za tak krátky čas spomedzi obrancov nastrieľali len Bobby Orr a Paul Coffey.

Brankár Sergej Bobrovskij mal v Toronte 34 úspešných zákrokov, Sam Bennett dal gól a pri ďalšom asistoval. Debutový gól v play-off strelil útočník slovenského pôvodu Matthew Knies. V 29. minúte znižoval na 1:2.

Kanadský forvard Carter Verhaeghe si pripísal víťazný gól v druhom zápase za sebou a s jedenástimi zásahmi je už najlepší strelec v play-off v histórii Panthers, keď prekonal Raya Shepparda a Davea Lowryho.

Štvrtým víťazstvom za sebou v play-off zasa Bobrovskij vyrovnal klubový rekord Johna Vanbiesbroucka z roku 1996.

"Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. V polovici duelu hral súper lepšie, vyrovnal a priblížil sa k tomu, v čom je dominantný. Bude to ťažká séria, ale môžete od nás očakávať fyzickú hru," povedal kouč hostí Paul Maurice.

NHL - play-off - 3. máj:  


Toronto - Florida 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Góly: 29. Knies (Matthews, Rielly), 35. Bunting (Järnkrok, O'Reilly) – 10. Cousins (Tkachuk, Bennett), 28. Bennett (Ekblad, Tkachuk), 38. Verhaeghe (Duclair, Barkov), 53. Montour (Tkachuk, Barkov)

Brankári: Samsonov 24/28 - Bobrovskij 34/36

Dallas - Seattle 4:5 pp (2:4, 0:0, 2:0 - 0:1)

Góly: 3. Pavelski (Marchment, Domi), 13. Pavelski (Harley, Heiskanen), 50. Pavelski (Ja. Benn, Domi), 54. Pavelski (Hakanpää, Domi) – 12. Schwartz (Geekie, Eberle), 15. Schultz (Donato), 15. Bjorkstrand (Oleksiak, Borgen), 16. Eberle (Dunn, Beniers), 73. Gourde (Bjorkstrand)

Brankári: Oettinger 39/44 - Grubauer 31/35

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Pavelski strelil štyri góly ako najstarší v histórii. Florida zaskočila Toronto