Halákovi Rangers zdolali Černákovu Tampu. Vyznamenali sa brankári

Erik Černák (vľavo) a Michail Sergačov bránia Mikovi Zibanejadovi pri pokuse streliť gól.
Erik Černák (vľavo) a Michail Sergačov bránia Mikovi Zibanejadovi pri pokuse streliť gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|12. okt 2022 o 05:01 (aktualizované 12. okt 2022 o 10:15)

V prvý hrací deň základnej časti v Severnej Amerike sa hrali dve stretnutia.

NEW YORK. New York Rangers zdolali v prvom severoamerickom zápase NHL v sezóne 2022/23 Tampu Bay Lightning. Duel mal slovenské zastúpenie.

Jaroslav Halák zasahovať nemusel, keďže prvý brankár Rangers Igor Šesťorkin zvládol duel vynikajúco. Dvadsiatimi šiestimi zásahmi doviedol "jazdcov" k výhre 3:1.

Šlo o súboj dvoch elitných brankárov. Andrej Vasilevskij bol takisto spoľahlivý, no Newyorčania naňho vyslali až 39 pokusov.

Za Bolts nastúpil obranca Erik Černák. Odohral 19 minút a 2 sekundy, odsedel si dve trestné minúty, rozdal dva bodyčeky a zablokoval dve strely.

Po bezgólovej prvej tretine sa ako prvý presadil Mika Zibanejad a v oslabení poslal Rangers do vedenia. V 30. minúte mu odpovedal kapitán floridského tímu Steven Stamkos.

V 46. minúte však Zibanejad strelil víťazný gól. Jeho delovka v presilovke presvišťala okolo Černáka. Dva body pre domácich poistil v 51. minúte Barclay Goodrow.

Zibanejad: Takto chceme hrať celú sezónu

"Takto chceme hrať celú sezónu - veriť si a dôverovať nášmu systému. Odviedli sme dobrú prácu, musíme v tom ďalej pokračovať," povedal podľa AP Zibanejad.

Druhý gól dal v presilovke po prihrávke Artemija Panarina delovkou, ktorá presvišťala okolo Černáka. Bol to jeho jubilejný 250. bod v drese Rangers:

"Samozrejme, bolo pekné vidieť, ako sa puk zatrepotal v sieti, no najdôležitejšie je víťazstvo a hlavne spôsob, akým sme ho dosiahli."

Zibanejad ako prvý hráč v klubovej histórii dokázal už druhýkrát streliť dva góly v prvom zápase sezóny, podarilo sa mu to aj 5. októbra 2017 proti Coloradu. Obranca Jacob Trouba, ktorý odohral prvý zápas v pozícii kapitána newyorského tímu, si pripísal asistenciu.

Rangers prestrieľali súpera 39:26. "Hlavný rozdiel bol v činnosti špeciálnych formácií. Ak doprajete súperovi gól v presilovke i v oslabení, robíte si zápas ťažkým," vyjadril sa tréner "bleskov" Jon Cooper.

Chyba v závere zápasu

Los Angeles Kings podľahli na domácom ľade Vegas Golden Knights 3:4. Bruce Cassidy zvládol premiéru na lavičke "zlatých rytierov", ktorí sa prezentovali ofenzívnou hrou.

Dokopy vyslali na Jonathana Quicka až 51 striel. Ich brankár Logan Thompson čelil tridsiatim pokusom.

Skóre otvorili "králi" v jedenástej minúte zásluhou Vilardiho. Na jediný gól v prvej časti hry odpovedal v druhej Marchessault.

Góly začali vo veľkom padať až v poslednej dvadsaťminútovke. V 42. minúte poslal Vegas po prvý raz do vedenia Eichel. O tri minúty neskôr vyrovnal po krásnej akcii Kopitara Kempe.

Vedenie hosťom prinavrátil v 48. minúte Karlsson, no od 53. minúty po góle Kaliyeva platil opäť vyrovnaný stav.

V poslednej minúte sa už-už zdalo, že stretnutie dôjde do predĺženia. Obranca Kings Sean Durzi držal puk za bránou desiatky sekúnd a nenapádal ho žiaden protihráč. Napriek tomu sa rozhodol pre riskantný pas, ktorý zachytili súperi a Mark Stone strelil víťazný gól.

NHL - základná časť - 11. október:

NY Rangers - Tampa Bay 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Góly: 24. Zibanejad (Trouba, Miller), 46. Zibanejad (Panarin, Kreider), 51. Goodrow (R. Lindgren, Carpenter) – 30. Stamkos (Kučerov, Point)

Brankári: Šesťorkin 26/27 - Vasilevskij 36/39

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 19 minút a 2 sekundy, odsedel si dve trestné minúty, rozdal dva bodyčeky a zablokoval dve strely/


Los Angeles - Vegas 3:4 (1:0, 0:1, 2:3)

Góly: 11. Vilardi (Byfield, Iafallo), 45. Kempe (Kopitar, Durzi), 53. Kaliyev (Moore, Vilardi) – 22. Marchessault (Karlsson), 42. Eichel (Stephenson, Smith), 48. Karlsson (Pietrangelo, Roy), 60. Stone (Stephenson, Pietrangelo)

Brankári: Quick 47/51 - Thompson 27/30

Tabuľka NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halákovi Rangers zdolali Černákovu Tampu. Vyznamenali sa brankári