Na Nemcovi zarobil, Slafkovského čaká neľudský tlak. Regenda Fína očaril

Elmo Aittola.

Na Nemcovi zarobil, Slafkovského čaká neľudský tlak. Regenda Fína očaril

Elmo Aittola. (Autor: HK Dukla Michalovce)
Elmo Aittola.
Elmo Aittola. (Autor: HK Dukla Michalovce)
Patrik Fotta|12. okt 2022 o 07:25

Fínsky expert hodnotí trojicu Slovákov, ktorí začnú sezónu v NHL.

Pavla Regendu trénoval v Michalovciach, Šimona Nemca sledoval naživo v extralige a Juraja Slafkovského pozoroval počas pôsobenia v Turku, ktoré je jeho rodným mestom.

Fínsky hokejový expert ELMO AITTOLA v rozhovore pre Sportnet hodnotí spomínanú trojicu Slovákov, ktorí začnú sezónu v NHL.

Najúspešnejším slovenským hokejistom v príprave tímov NHL bol Pavol Regenda. V šiestich zápasoch zaznamenal 7 kanadských bodov za 3 góly a 4 asistencie. Očakávali ste, že si ho Anaheim nechá v prvom tíme?

V prvom rade som extrémne šťastný z toho, že Pavol naskočí rovno do NHL a nebude musieť svoju zámorskú kariéru rozbiehať vo farmárskej AHL. V tréningovom kempe sa mu mimoriadne darilo a dokázal, že je skutočne vyzretým a pripraveným hráčom.

Mal som možnosť s ním rok a pol pracovať počas pôsobenia v Michalovciach a aj z toho dôvodu som veľmi rád, že sa mu podarilo splniť si svoj sen o tom, zahrať si v NHL. Naozaj si to zaslúži. Je výnimočný a to si všimli aj tréneri Anaheimu.

Prekvapilo vás, ako rýchlo sa dokázal adaptovať na zámorský štýl hokeja?

Priznám sa, že ani nie. Už v reprezentácii dokázal potvrdiť svoju rolu a na olympiáde i MS hral fantasticky. Svojou povahou i herným prejavom ideálne zapadá do štýlu, ktorý preferujú práve v NHL. Je to typ hráča, ktorého chcete mať v tíme a s ktorým chcete pracovať.

Čo sa v rozhovore dozviete

  • Aké špeciálne schopnosti má Pavol Regenda?
  • Prečo je úroveň niektorých tímov v AHL na úrovni "pivnej" ligy?
  • Odohrá Slafkovský celú sezónu v NHL?
  • K akému slávnemu hráčovi ho prirovnal?

Čo najlepšie vystihuje Regendov herný štýl?

Je to typický silový útočník, ktorých už tak často v tímoch nevídame. V minulosti ich bolo omnoho viac. V osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch mali tímy takmer dve formácie s hráčmi podobnými Regendovi.

Pevne verím, že ho čaká výborná nováčikovská sezóna v NHL. Osobne si myslím, že bude jeden z hráčov, ktorí v zámorí veľmi príjemne prekvapia. Zatiaľ je priskoro hovoriť o ocenení pre najlepšieho nováčika sezóny v NHL, ale myslím si, že sa určite nestratí.

Regendu ste mali možnosť trénovať v Michalovciach. V čom bol najviac iný oproti jeho spoluhráčom?

Má v sebe čosi navyše.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na Nemcovi zarobil, Slafkovského čaká neľudský tlak. Regenda Fína očaril