Edmonton je späť, ťahá najdlhšiu šnúru výhier v NHL. McDavid prenikol do elitnej desiatky

Radosť hráčov Edmontonu Oilers.
Radosť hráčov Edmontonu Oilers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|9. dec 2023 o 06:45

V noci z piatka na sobotu sa v NHL nepredstavil nijaký Slovák.

NEW YORK. Hokejisti Edmontonu Oilers zvíťazili na domácom ľade nad Minnesotou Wild 4:3. Nad súperom mali jasnú hernú prevahu.

O góly sa postarali dvojgólový Bouchard, McDavid a Draisaitl. Štyri asistencie zaznamenal Ryan Nugent-Hopkins. "Olejári" vyhrali šiesty zápas v rade. Ide o aktuálne najdlhšiu sériu v NHL.

"Za uplynulé dva týždne sme videli veľa gólov, ktoré vznikli po jeho strelách. Dokázal vystreliť puk rýchlosťou 156 km/h, čo je skvelá zručnosť. Je veľa hráčov, ktorí dokážu strelu umiestniť na správne miesto, ale málokto ju dokáže takto ´zatĺcť´," uviedol pre nhl.com na adresu Boucharda hlavný tréner Edmontonu Kris Knoblauch. 

Connor McDavid bodoval v ôsmom zápase po sebe a s 34 bodmi už prenikol do najlepšej desiatky bodovania súťaže. Jeho spoluhráč obranca Evan Bouchard sa stal druhým bekom v dejinách tímu s 10-zápasovou bodovou šnúrou.

Columbus sa radoval proti St. Louis aj napriek tomu, že hostia ho výrazne prestrieľali (22:43). Blue Jackets potiahol útočník Jegor Činakov, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu, za Blues skóroval dvakrát Robert Thomas.

Pod domáci triumf sa veľkou mierou podpísal mladý brankár Jet Greaves, ktorý kryl 41 striel súpera, z toho až 23 v tretej tretine, a pripísal si prvé víťazstvo v druhom štarte v NHL.

"Vyšli sme na ľad so sebavedomím. Dôverovali sme nášmu systému a hrali tvrdo. Nesnažili sme sa stiahnuť a brániť náskok, ale chceli sme streliť ďalšie góly, aby sme odskočili na 2:1 či 3:1," povedal útočník Blue Jackets Adam Fantilli.

Florida na vlastnom ľade vyhrala nad Pittsburghom 3:1 a pripísala si druhý triumf za sebou. Penguins natiahli sériu prehier na štyri stretnutia.

Dvoma asistenciami sa na víťazstve "panterov" podieľal fínsky útočník Anton Lundell, ktorý mal prsty vo vyrovnávajúcom góle Olivera Ekmana-Larssona, ako aj vo víťaznom presnom zásahu svojho krajana Eetu Luostarinena.

Panthers zároveň podržal 26 zákrokmi brankár Sergej Bobrovskij, práve 35-ročného Rusa označil kouč Floridy Paul Maurice za kľúč k úspechu: "Bol ten hlavný rozdiel."

NHL - základná časť - 9. december:


Columbus - St. Louis 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)

Góly: 2. Marčenko (Voronkov, Činachov), 18. Fantilli (K. Johnson, Bemström), 47. Činachov (Marčenko, Voronkov), 53. Činachov, 60. Texier (Danforth) – 15. Thomas (Bučnevič), 58. Thomas (B. Schenn, Krug)

Brankári: Greaves 41/43 - Hofer 17/21


Florida - Pittsburgh 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Góly: 38. Ekman-Larsson (Lundell, Verhaeghe), 47. Luostarinen (Rodrigues, Lundell), 60. Barkov (Reinhart) – 29. R. Smith (Malkin, Puustinen)

Brankári: Bobrovskij 26/27 - Jarry 30/32


Edmonton - Minnesota 4:3 (1:0, 2:3, 1:0)

Góly: 16. Bouchard (Nugent-Hopkins, Hyman), 22. McDavid (Nugent-Hopkins, Bouchard), 39. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid), 42. Bouchard (Draisaitl) – 21. Boldy (Eriksson Ek, Faber), 21. Eriksson Ek (Boldy, M. Johansson), 32. Dewar (Hartman, Faber)

Brankári: Skinner 17/20 - Fleury 36/40


Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Edmonton je späť, ťahá najdlhšiu šnúru výhier v NHL. McDavid prenikol do elitnej desiatky