Žilina zvládla aj druhý zápas semifinále, Žiar bojoval až do konca

Hokejisti Vlci Žilina.
Hokejisti Vlci Žilina. (Autor: Facebook Vlci Žilina)
TASR|31. mar 2023 o 19:45 (aktualizované 31. mar 2023 o 21:10)

V sérii sa tak domáci hokejisti ujali vedenia už 2:0.

SHL - semifinále play-off, 2. zápas

Žilina - Žiar nad Hronom 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Góly: 26. Novák (Koyš, Varga), 59. Kluka (Varga) - 60. Gábor (Gašpar)

Rozhodovali: Novák, Fridrich - Klejna, Drblík, vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 2156

Žilina: Tomek – Pohl, Šidlík, Grebenščikov, Novák, Sloboda, Pacalaj, Růžička, Nahálka – Kluka, Paukovček, Varga – Koyš, Mráz, Macek – Jakubík, Tibenský, Sýkora – Melcher, Bečka, Rehák

Žiar nad Hronom: Petrík – Pač, Čulík, Kobolka, Ganz, Demiters, Lopejský, Gabri, Molnár – Gašpar, Fekiač, Jakúbek

/stav série: 2:0/

ŽILINA. Vlci Žilina zvíťazili aj v druhom zápase semifinále play off Tipos Slovenskej hokejovej ligy (SHL). V piatok zdolali HK MŠK Indian Žiar nad Hronom 2:1 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 2:0.

Obhajcovia titulu sú na polceste za postupom do finále. Séria sa presúva do Žiaru nad Hronom, tretí zápas je na programe v pondelok 3. apríla.

"Vlkov" prišla v druhom štvrťfinále povzbudiť najvyššia domáca návšteva v tomto ligovom ročníku. Veľa gólov ale priaznivci z tribún tentokrát nevideli.

V 26. minúte otvoril skóre stretnutia v presilovej hre Michal Novák strelou od modrej čiary. Ďalšie presné zásahy prišli až krátko pred koncom tretej tretiny.

Žiar sa odhodlal k odvolaniu brankára a odkrytý priestor troch žŕdok neminul Michal Kluka. O zhruba minútu sa "indiáni" predsa len dočkali.

Tomášovi Tomekovi ukradol čisté konto 28 sekúnd pred koncom Kevin Gábor, ktorý nazbieral v play off už desať kanadských bodov.

Hosťom v druhom semifinále však chýbal zranený kanadský legionár Ethan Szypula.

Hlasy po zápase

Jarrod Skalde, tréner Vlci Žilina: "Kontrolovali sme väčšinu zápasu, mali sme viac gólových šancí a puk na hokejkách. Dobre sme bránili a podržal nás brankár Tomáš Tomek, no bol to tímový defenzívny výkon. Potrebovali sme vyhrať takýto zápas, viesť 1:0 a potom to potvrdiť gólom do prázdnej bránky. Každý hráč sa podieľal na víťazstve a všetci hrali naozaj dobre. Je pekné byť vo vedení 2:0 v sérii, atmosféra je úžasná, hráči to cítia, tú energiu v budove. V Žiari to bude nové prostredie, ale musíme bojovať."

Ján Šimko, tréner HK MŠK Indian Žiar nad Hronom: "Chalani si opäť zaslúžia absolutórium, aký charakter a srdiečko ukázali v dnešnom zápase. Každý jeden si siahol na dno svojich síl a počnúc brankárom, končiac posledným hráčom, každý odbojoval tento zápas. Klobúk dolu. Žilina si domáce zápasy uhrala. Teraz trošku dostaneme priestor na regeneráciu, oddych a pevne verím, že my takisto vstúpime do domácich zápasov tým, že ich zvládneme. Chceme sa do Žiliny ešte vrátiť."

 /zdroj: SZĽH/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Žilina zvládla aj druhý zápas semifinále, Žiar bojoval až do konca