V Žiline museli rozhodnúť nájazdy, z postupu do extraligy sa teší Humenné

Fotka zo zápasu Žilina - Humenné.
Fotka zo zápasu Žilina - Humenné. (Autor: TASR)
TASR|26. apr 2023 o 20:46

Po riadnom hracom čase bol stav stretnutia 2:2.

SHL - 7. zápas finále play-off

Žilina - Humenné 2:3 pp a sn (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 7. Sýkora, 49. Mráz (Koyš, Šidlík) - 48. Trandin (Ťavoda, Legalin), 55. Safaralejev (Trandin, Frič)

Rozhodovali: Baluška, D. Konc st. - Knižka, Gegáň, bez vylúčených

Diváci: 5036

Žilina: Romančík - Novák, Sloboda, Šidlík, Pohl, Pacalaj, Růžička, Pišoja, Nahálka - Varga, Halama, Melcher - Macek, Mráz, Koyš - Rehák, Paukovček, Sýkora - Lopušan, Jakubík, Tibenský

Humenné: Durný - Lenďák, Novota, Novický, Pulščák, Ťavoda, Kudin, Zekucia Jacko - Lačný, Vrábeľ, Vaško - Horvát, Krajňák, Borov - Legalin, Trandin, Safaralejev - Frič, Markuš, Ragan

/konečný stav série: 3:4, Humenné postúpilo do extraligy/

ŽILINA. Hokejisti Humenného si vybojovali historický postup do slovenskej extraligy.

V rozhodujúcom siedmom zápase finálovej série play-off Slovenskej hokejovej ligy zvíťazili na ľade Žiliny 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

O ich postupe rozhodol obranca Martin Lenďák. V najvyššej slovenskej súťaži by mali nahradiť Prešov, ktorý obsadil v sezóne 2022/2023 posledné 12. miesto.

VIDEO: Zostrih zápasu Žilina - Humenné

Žilinčanom sa ani na tretí pokus nevydaril návrat do extraligy.

Pred dvoma rokmi vo finálovej sérii podľahli Spišskej Novej Vsi, vlani neuspeli v baráži s extraligovým Liptovským Mikulášom.

Humenné nadviazalo na víťazstvo nad Žilinou z finále Slovenského pohára.

Na ceste za postupom do extraligy obsadilo v základnej časti 3. miesto a v play-off postupne zdolalo Modré Krídla (4:2), Martin (4:2) a napokon aj Žilinu.

V rozhodujúcim zápase finálovej série išli v 7. minúte do vedenia Žilinčania, keď Sýkora prekonal brankára Durného po individuálnej akcii - 1:0.

Žilinčania sa snažili aj o druhý gól, no šance na skórovanie mali aj hostia. "Vlkom" vydržal tesný náskok do 48. minúty, keď Trandin tečoval strelu Ťavodu - 1:1.

Už o 48 sekúnd však Mráz vrátil domácim tesný náskok, keď využil zaváhanie obrany Humenného.

Ani tento náskok však Žilinčania neudržali, keďže Safaralejev v 55. minúte prestrelil Romančíka a poslal zápas do predĺženia.

V ňom rozhodujúci gól nepadol a v následných samostatných nájazdoch sa na gól čakalo do štvrtej série.

V jej závere skóroval Lenďák a Macek následne neprekonal Durného.

Zaujímavosťou duelu je fakt, že rozhodcovia ani raz nevylučovali.

Hlasy po zápase

Jarrod Skalde, hlavný tréner Vlci Žilina: "Som extrémne sklamaný. Na začiatku sezóny sme mali cieľ a ten sme nesplnili. Je mi ľúto chalanov, lebo dali srdce a dušu do sezóny aj do tejto série. A v zápase číslo sedem to dôjde do samostatných nájazdov... Je to sklamanie ako pre fanúšikov, tak pre celý klub. Chalani dali do toho všetko, žiaľ, nevyšlo to."

Ivan Boržík, asistent trénera HC 19 Humenné: „Hodnotenie celej sezóny nemôže byť iné ako vynikajúce. Celý čas sme dokazovali, že hokej hrať vieme a sme výborný kolektív. Hoci tam boli aj slabšie momenty, držali sme si svoj štandard a neopustilo nás to ani v play-off. Chlapci neprestávali veriť. Aj po prehrách verili, že ešte povieme posledné slovo. Už vo februári bola cesta po pohári veľmi dlhá, ale táto bude zrejme ešte o veľa viac.“

 /zdroj: hockeyslovakia.sk/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»V Žiline museli rozhodnúť nájazdy, z postupu do extraligy sa teší Humenné