Rázny krok hokejového klubu. Hrať za nás budú len zaočkovaní, vyhlasuje

Hokejisti Žiliny.
Hokejisti Žiliny. (Autor: Facebook Vlci Žilina)
Ivan Mriška|18. máj 2021 o 13:35

Žilina obsadila v tejto sezóne SHL druhé miesto.

ŽILINA. Hokejový klub Vlci Žilina prišiel pred začiatkom prípravy na novú sezónu s radikálnym krokom.

Možnosť dostať sa do tímu majú len hráči, ktorí sú zaočkovaní proti koronavírusu, alebo sú na očkovanie aspoň zaregistrovaní.

„Snažíme sa prezentovať ako inovatívny, moderný klub a keď sa na vedecké poznatky spoliehame aj pri tréningu, tak sa na ne spoliehame aj pri tom, ako sa vyvarovať a eliminovať riziko nákazy koronavírusom.

Z môjho pohľadu je toto rozhodnutie úplne racionálne,“ oficiálna facebookova stránka cituje Rastislava Chovanca, predsedu predstavenstva Vlci Žilina.

Chcú sa vyvarovať nepríjemnostiam

Práve on prišiel s touto myšlienkou, ktorá sa hneď ujala.

„Pohrával som sa s ňou už dlhšie, ale asi pred dvoma týždňami som sa rozhodol, že ju uplatníme. V tejto dobe je každé dodatočné pokrytie rizika nákazy určite vhodné a takisto sa chceme vyvarovať nepríjemnostiam, s ktorými sa stretlo v minulej sezóne každé hokejové mužstvo,“ povedal pre web sport24.pluska.sk.

Podľa vedenia klubu je hokejová šatňa rizikovým miestom pre šírenie koronavírusu. A práve očkovaním chcú Vlci zamedziť zdravotným problémom hráčov a ich rodín.

„Každý extraligový a prvoligový klub si tým prešiel. Predpokladám, že v každom tíme bola nadpolovičná väčšina hráčov pozitívna. Ak je očkovanie to, čo nám má pomôcť, je správne, aby sme ho absolvovali,“ dodal s tým, že hokejista, ktorý s očkovaním súhlasiť nebude si za Žilinu nezahrá.

Na zmluvách očkovacia klauzula

Okrem dvoch hráčov Vlkov, všetkým vypršala zmluva 30. apríla. Pri podpisovaní nových bude na každej zmluve špeciálna „očkovacia“ klauzula.

„Od hráčov budeme vyžadovať, aby sa do začiatku prípravy dali zaočkovať. A tí, ktorí to nestihnú z kapacitných dôvodov, aby boli aspoň prihlásení v čakárni,“ vysvetlil Chovanec.

„Chápem, že niekto s očkovaním nemusí súhlasiť, je to jeho právo. Ale potom je naše právo, aby sme si vybrali hráčov do klubu, ktorí budú zdieľať náš názor,“ dodal.

Hokejisti Žiliny sa po tohtoročnej finálovej prehre so Spišskou Novou Vsou netaja opäť najvyššími ambíciami. V novej sezóne sa chcú pobiť o priamy postup do Tipos extraligy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Rázny krok hokejového klubu. Hrať za nás budú len zaočkovaní, vyhlasuje