Tatar a Nemec vypadli z play-off, iba jeden hráč hral menej ako Slovák

Hráči Caroliny Hurricanes oslavujú postup do konferenčného finále.
Hráči Caroliny Hurricanes oslavujú postup do konferenčného finále. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|12. máj 2023 o 05:52 (aktualizované 12. máj 2023 o 06:26)

Víťazný gól strelil v predĺžení Fast.

NEW YORK. Pre New Jersey Devils sa v noci skončila sezóna. Caroline podľahli 2:3 po predĺžení a v sérii prehrali 1:4. V 68. minúte rozhodol Fast.

V zápase hral aj Tomáš Tatar. Opäť nebodoval, pripísal si jednu strelu, jeden hit a jeden blok, odohral len 12 minút a sedem sekúnd. V zápase odohral menej, a to len o šesť sekúnd, jedine Curtis Lazar.

Šimon Nemec v stretnutí nenastúpil. Tatar aj Nemec tak sú dostupní pre majstrovstvá sveta. Mladý obranca príde do Rigy, účasť Tatara je otázna.

Zápas sa pre "diablov" nevyvíjal zle. V prvej tretine viedli 1:0 a v druhej 2:1, góly dali Mercer a Meier. Hurricanes ale zásluhou obrancov Slavina a Burnsa vždy vyrovnali.

Stretnutie rozhodla presilovka v predĺžení. Strelu Kotkaniemiho tečoval Jesper Fast, pre ktorého to bol už piaty gól v play-off.

VIDEO: Víťazný gól Jespera Fasta

V predĺžení sa presadil už druhýkrát tento rok. Predtým rozhodol aj druhý zápas série proti New Yorku Islanders. Len jeden gól mu chýba na to, aby vyrovnal rekord NHL.

Domáci boli v zápase strelecky aktívnejší. Na strely vyhrali 39:29.

Carolina Hurricanes postúpili do konferenčného finále a stali sa prvým tímom postupujúcim do najlepšej štvorky. V ďalšom kole sa stretnú s víťazom série Toronto - Florida. Panthers v nej momentálne vedú 3:1.

V druhom nočnom zápase zdolal Dallas Seattle 5:2 a v sérii sa chopil vedenia 3:2.

"Hviezdy" do stretnutia vstúpili lepšie. Po prvej tretine viedli 2:0 a už v prvej minúte druhej hernej časti zvyšovali na 3:0. Seattle síce znížili na 2:3, ale obrat sa nekonal.

Tím z Texasu potiahol za víťazstvom prvý útok. Trojička Pavelski, Hintz a Robertson zaznamenala dokopy osem bodov. Roope Hintz strelil dva góly a pridal asistenciu a v bodovaní play-off sa s osemnástimi bodmi dotiahol na prvého Leona Draisaitla.

VIDEO: Druhý gól Roopeho Hintza v piatom zápase série Dallas - Seattle

Víťazný gól zápasu strelil Joe Pavelski. Bol to jeho sedemnásty rozhodujúci gól, ktorý strelil v play-off. Vyrovnal tak americký rekord, ktorý držal Chris Drury.

Pavelski strelil v sérii proti Seattlu už sedem gólov a ako 38-ročný hráč sa stal najstarším hráčom v histórii, ktorému sa to podarilo.

Američan svojim nočným gólom zároveň vyrovnal Sidneyho Crosbyho v počte gólov play-off. Má ich už 71. Medzi aktívnymi hráčmi je lepší len Alexander Ovečkin, ktorý ich má 72.

NHL - play-off - 12. máj:  


Carolina - New Jersey 3:2pp (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 21. Slavin (Martinook), 40. Burns, 68. Fast (Kotkaniemi, Gostisbehere) – 16. Mercer (Meier, M. McLeod), 28. Meier (Hamilton, J. Hughes)

Brankári: Andersen 27/29 - Schmid 36/39

/stav série 4:1/

Dallas - Seattle 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Góly: 4. Johnston (Ja. Benn), 6. Hintz (Harley, Robertson), 21. Pavelski (Robertson, Hintz), 52. Hintz (Pavelski, Robertson), 57. Faksa - 22. Larsson (Eberle, Kartye), 28. McCann (Gourde, Tanev)

Brankári: Oettinger 29/31 - Grubauer 16/20

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar a Nemec vypadli z play-off, iba jeden hráč hral menej ako Slovák