Veľká pomoc do obrany! Slovensko posilní Šimon Nemec

Šimon Nemec v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2022.
Šimon Nemec v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|12. máj 2023 o 07:15 (aktualizované 12. máj 2023 o 09:45)

Šimon Nemec by mal do Rigy cestovať v sobotu.

RIGA. Slovenskú reprezentáciu na MS v hokeji posilní obranca Šimon Nemec.

Zdroj Sportnetu prezradil, že mladík je už zbalený a letieť by mal v sobotu. Zápas proti Lotyšsku, ktorý odohrajú Slováci 13. mája o 19:20, zrejme ešte nestihne.

Neskôr túto informáciu potvrdil aj asistent trénera slovenskej reprezentácie Peter Frühauf: "New Jersey potvrdilo, že uvoľní Šimona Nemca na MS, k tímu sa pripojí v sobotu."

New Jersey Devils podľahli v play-off NHL Caroline Hurricanes a sériu prehrali 1:4.

Devätnásťročný obranca už predtým naznačoval, že Slovensko by rád posilnil. Účasť útočníka Tomáša Tatara je otázna.

Šimon Nemec má za sebou prvú sezónu v zámorí, darilo sa mu veľmi dobre. V AHL mal v 65 zápasoch 34 bodov (12+22), v play-off získal štyri body v šiestich dueloch.

V AHL tvoril viaceré rekordy. Stal sa najproduktívnejším obrancom v kategórii do 19 rokov v histórii súťaže. Prekonal takmer 50-ročný rekord Davea Maloneyho zo sezóny 1974/75.

Nastrieľal dvanásť gólov, čo sa pred ním nepodarilo nijakému zadákovi z kategórie do 20 rokov. Predchádzajúci rekord – 11 gólov – držali Marek Malík a Brent Burns.

Po vypadnutí Uticy z play-off AHL ho povolalo New Jersey do prvého tímu, do hernej akcie sa počas vyraďovacích bojov nedostal.

Šimon Nemec sa zúčastní už na tretích majstrovstách sveta.

Na tých minuloročných patril rodák z Liptovského Mikuláša k oporám slovenského výberu, so šiestimi bodmi bol najproduktívnejším obrancom tímu.

Pamätný je najmä zápas proti Dánsku, v ktorom mal štyri body.

Šimon Nemec bol súčasťou slovenského bronzového olympijského tímu z Pekingu v roku 2022. Hral aj za výber do 18 rokov, ktorý získal striebro na prestížnom Hlinka-Gretzky Cupe, kde ho dokonca vyhlásili za najužitočnejšieho hráča turnaja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Veľká pomoc do obrany! Slovensko posilní Šimon Nemec